Boyner, uygun fiyatlı ürün rekabetine girdi

Boyner, uygun fiyatlı ürün rekabetine girdi

2004’te Boyner’e dönüştürülen ve 2011’de orta gelir düzeyine yönelik formatına geri dönen Çarşı mağazaları, bu defa daha uygun fiyata odaklanılarak Fresh Company haline getirildi.

Boyner, uygun fiyatlı ürün rekabetine girdi
16px
24px
14.09.2015 08:07
ABONE OLgoogle
Boyner Grubu, 1981’de kurduğu, 2004’te Boyner’e dönüştürdüğü ve 2011’de yeniden mağazalaşma hareketini başlattığı Çarşı markasını bu defa Fresh Company olarak yeniledi.

İlk olarak İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli ve Aydın’daki Çarşı’lar Fresh Company tabelası astı. 2015 yılının sonuna kadar da yine İstanbul, ardından İzmir ve Adana’da yeni açılışlarla toplam 9 mağazaya ulaşılması hedeflendi. Taze, yeni, canlı gibi anlamları olan ‘fresh’ kelimesi ise mağazanın yeni konseptine dair bir ipucu.

Yeni markayla ilgili sorularımızı yanıtlayan Boyner Grubu, Fresh Company’nin kısaaralıklarla ürünlerin ve içeriğin değiştirileceği, dönemsel olarak mağazaya girip çıkacak ürünlerede yer verilecek farklı birçok katlı mağaza zinciri olarak konumlandığını bildirdi.

UYGUN FİYATLI ÜRÜN REKABETİNE GİRDİ

Çarşı ile kıyaslandığında daha uygun fiyatlı ürünlere odaklanılan Fresh Company, bu anlamda rekabetçi bir politika izlemeye yönelik. İçerik olarak giyim ve ayakkabının ağırlıklı olacağı mağazalarda, Çarşı’da satılan pek çok yerli ve yabancı markanın yanı sıra Türkiye’de ilk defa görülecek markalarında yer alacağı açıklandı.

Planlanan tüm yenilikler ilk mağazalara henüz tam anlamıyla yansıtılmaya başlamasa da dönüşüm süreci sona erdiğinde Fresh Company’nin 2-3 haftada bir konsepti değişen, tüketiciye değişik ve ulaşılabilir alternatifler sunan bir mağazacılık deneyimi ortaya koyacağı gelen bilgiler arasında. Boyner’den gelen bilgiye göre, bir bahar döneminde piknik konsepti seçip buna göre ürünleri vitrine çıkaracak Fresh Company bu temanın altına mangal gibi ürünleri de koyup tam takım ve sürprizli bir alışveriş dünyası yaratacak.

KENDİ MARKASINI ÜRETECEK

Fresh Company bünyesinde aynı markalı ürünlerin satışıda gerçekleşecek. Hatta toplam ürün gamının yüzde 50’si Fresh Company markalı ürünlerden oluşacak. Yapılan açıklamaya göre, 2015 sonunda toplamda 9 mağazaya ulaşması planlanan marka, 2016 yılında da farklı kentlerde yeni açılışlara devam edecek.

‘ÖYLE BİR DEĞİŞECEK Kİ BOYNER KARŞISINDA BİLE AÇILABİLECEK’

Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Deran Taşkıran, Çarşı’nın değişim süreciyle ilgili ilk sinyali Mart ayında Habertürk’te yine bu köşede yayımlanan röportajında vermişti. Taşkıran, Çarşı’nın yenilenerek Boyner ve YKM’nin cevap veremediği farklı bir segmente yöneleceğini belirterek “Daha küçük formatta, giyime daha düşük harcama yapan kitleye hitap edeceğiz. 2 haftada bir farklı bir konsept yaratacağız. Şu an Çarşı, Boyner’e çok benziyor ama öyle değişecek ki Boyner’in karşısında bile açabileceğiz” demişti.

YATIRIMCILARIN TALEBİYLE 2011’DE GERİ GELDİ

1981’de kurulan Çarşı, ilk dönemlerinde Boyner Grubu bünyesinde bulunan Benetton ile Beymen ve Beymen Club gibi şirkete ait markaların seri sonu ürünlerini satıyordu.
Zaman içinde Çarşı’nın konumu değişti ve tamamen çok katlım ağazacılığa yönelerek sezon ürünlerini de vitrine koydu.



2004 yılında marka bir yenilenme sürecine girdi ve 6 milyon dolar yatırım yapıldı. Çarpıcı bir değişimle 11 ildeki 21 Çarşı mağazasının tabelası Boyner olarak değişti.

2011 yılında Boyner, orta gelir grubuna yönelik AVM yatırımcılarının talebi üzerine Çarşı mağazalarını yeniden açacağını duyurdu ve Çarşı’nın mağazalaşma süreci yeniden başladı.

2015’te Çarşı mağazaları ürün fiyatları daha uygun seviyeye çekilerek Fresh Company’ye dönüştürüldü.
Menekşe Ataselim/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde