Boyner o şirketin sermayesini 100 Milyon artırdı

Boyner o şirketin sermayesini 100 Milyon artırdı

Borsa İstanbul'dan gelen sermaye uyarısından sora Boyner Holding o şirketin sermayesini 100 Milyon artırdı

Boyner o şirketin sermayesini 100 Milyon artırdı
16px
24px
20.11.2015 14:13
ABONE OLgoogle
Altınyıldız, özsermayesini 100 Milyon TL artırarak Çerkezköy’deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor.   

1952’den beri ürettiği kumaşlarla Türkiye’yi dünyaya tanıtan marka Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akiş GYO’dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 Milyon ABD Doları tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner “Altınyıldız hem Türkiye’nin hem de grubumuzun gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka. Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde geliştirdiğimiz kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline gelmiş durumdayız. Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim Kurulumuzla birlikte kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek.” dedi. 

Dünyanın önemli yünlü kumaş üreticileri arasında... 

1952 yılından bu yana kaliteli ve inovatif kumaşlarıyla dünyanın önde gelen yünlü kumaş üreticileri arasında yer alan Altınyıldız yurtiçinde lider konumda bulunuyor. Yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip olan Altınyıldız, Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya dahil 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor.  Altınyıldız yurtdışı satışlarını ABD’de bulunan satış ofisinin yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Danimarka, Japonya ve Tayvan’daki satış temsilcilikleriyle gerçekleştiriyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde