Boyner'le devan eden TÜSİAD'da yönetime 4 yeni isim

Boyner'le devan eden TÜSİAD'da yönetime 4 yeni isim

TÜSİAD Boyner’le yola devam ediyor, yönetimde 4 yeni isim konuşuluyor

Boyner'le devan eden TÜSİAD'da yönetime 4 yeni isim
16px
24px
24.12.2011 09:58
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner görevini bir yıl daha sürdürecek. Yeni TÜSİAD yönetimine girecek isimler arasında ise Ali Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin ve Osman Boyner’in olacağı konuşuluyor. Seçim 19 Ocak’ta yapılacak

Ümit Boyner’in Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (TÜSAD) bir yıl daha başkanlık edeceği açıklanırken, oluşturulacak yeni yönetime de Ali Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin ve Osman Boyner gibi isimlerin gireceği konuşuluyor.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu dün, TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nin Ümit Boyner’in bu görevi 1 yıl daha üstlenmesi konusunda bir tavsiye kararı aldığını açıkladı. Konsey’in bu tavsiyesini Boyner’in değerlendirmesine sunduğunu belirten Yücaoğlu, Ümit Boyner’in bu onurlu görev için adaylığı bir yıllık yeni bir dönem için kabul ettiğini bildirdi.

TÜSİAD’ın Seçimli Genel Kurulu’nun 19 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirileceğini kaydeden Yücaoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TÜSİAD Başkanlar Konseyi geleneksel olduğu üzere, seçim dönemlerinde yönetim kadrolarının oluşmasında istişari bir rehberlik görevi üstlenmektedir. Bu bağlamda, 25 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nde, 2012-2013 dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı konusunda çeşitli istişarelerde bulunulması kararı alınmıştır.

Bu istişareler sonucunda, Başkanlar Konseyi, 2010-2011 döneminde görevini başarıyla sürdürmüş olan Ümit Boyner’in bu görevi 1 yıl daha üstlenmesi konusunda bir tavsiye kararı almış ve bu tavsiyesini Boyner’in değerlendirmesine sunmuştur.

Ümit Boyner bugün, bu onurlu görev için adaylığı bir yıllık yeni bir dönem için kabul etmiştir” ifadelerini kullandı.

Başkan yardımcısı Yılmaz olacak

19 Ocak tarihinde yapılacak TÜSİAD’ın 42. Seçimli Genel Kurulu’nda, 1 yıllığına seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

Kulislerde Ümit Boyner başkanlığında oluşturulacak yeni yönetimde Ali Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin ve Osman Boyner’in yer alabileceği konuşuluyor.

Öte yandan halen TÜSİAD yönetiminde yer alan Muharrem Yılmaz’ın ise yeni dönemde başkan yardımcılığı görevini üstleneceği ifade ediliyor.

Görev süresi uzayan 4’üncü başkan

Ümit Boyner, dernekte Tuncay Özilhan, Ömer Sabancı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ’dan sonra 1.5 dönem görev yapacak 4. başkan olacak. Ümit Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ardından TÜSİAD’ın ikinci kadın başkanı olmuştu.

Son yıllarda Tuncay Özilhan ve Ömer Sabancı’dan sonra Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da 1.5 dönem başkanlık yapmasından dolayı, TÜSİAD’da son 3 dönemdir 3 yıllık başkanlıklar yaşanmıştı.

Bu arada, Ümit Boyner’in yanı sıra TÜSİAD’ın mevcut yönetim kurulu Haluk Dinçer (Başkan Yardımcısı), Tayfun Bayazıt (Başkan Yardımcısı), Cansen Başaran Symes (Sayman Üye), Lucien Arkas (Üye), Mehmet Ali Aydınlar (Üye), Erman Ilıcak (Üye), Ali Kibar (Üye), Volkan Vural (Üye), Muharrem Yılmaz (Üye) ve Zafer A. Yavan’dan (Üye, Genel Sekreter) oluşuyor.

Eylem Türk/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde