Boyner'den kadın-erkek eşitliğine ilginç destek!

Boyner'den kadın-erkek eşitliğine ilginç destek!

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, kadın-erkek eşitliğine ilginç destek verdi. Fotoğrafta ise...

Boyner'den kadın-erkek eşitliğine ilginç destek!
16px
24px
24.01.2013 14:20
ABONE OLgoogle

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde özel sektörün imzasına açılan İşte Eşitlik Bildirgesi’nin ilk destekçilerinden biri Boyner Grubu oldu. Ayrıca, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, grubun bu konudaki örnek uygulamalarını iş ortakları ve tedarikçilerine yaygınlaştırma çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri, Dünya Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Fırsat Eşitliği Modeli, KALDER ‘Yönetim Kadınların da Hakkıdır’ Bildirgesi, ‘Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın Projesi’ne taraf olan Boyner Holding, Forbes Kadın Dostu Şirketler sıralamasında ikinci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yarışmasında büyük ölçekli işletme kategorisinde birincilik ödülünü alarak kadın-erkek eşitliğine verdiği önemi göstermiştir.

İstihdamda kadın oranı %48, orta ve üst yönetimde kadın yönetici oranı %47,9 olan Boyner Grubu, eşit işe eşit ücret, performans yönetimi, mesleki eğitimlerde de yarattığı eşitliği sonuçlarda doğruluyor. Cinsiyete göre ayrıştırılmış verilerini elli farklı gösterge ile üç aylık sürelerde izleten Boyner Holding, aile ve iş yaşamının uyumlaştırılması ile ilgili kadın çalışanlarına sağladığı kreş hizmetinden, ebeveyn eğitimlerine, çocuklar için kurumsal indirimlerden, esnek çalışma fırsatlarına kadar birçok uygulamayı hayata geçiriyor.

Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması Boyner Grubu’nun sosyal sorumluluk yatırımlarının da en başında geliyor. 2009 yılından beri yürüttüğü ‘Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar’ projesi ile dezavantajlı genç kadınların istihdama katılmalarını destekleyen Boyner Grubu bu alanda çalışma yürüten kadın sivil toplum kuruluşları ile farklı işbirlikler hayata geçiriyor.

Haberdeki fotoğraf ise bir mizansen. Fotoğrafta Cem Boyner, asistanına dergi fırlatırken görülüyor...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde