Boyner'den flaş karar! 20 yıl sonra çıktı

Boyner'den flaş karar! 20 yıl sonra çıktı

Boyner Büyük Mağazacılık 130 Kat Değer Artışıyla Borsa İstanbul’dan çıktı

Boyner'den flaş karar! 20 yıl sonra çıktı
16px
24px
29.02.2016 15:36
ABONE OLgoogle
17 Haziran 1996’da Çarşı Büyük Mağazacılık adı altında İstanbul Borsasında işlem görmeye başlayan Boyner Büyük Mağazacılık (BOYNR) 20 yıllık borsa serüvenini bugün itibariyle tamamladı.

HALKA KAPANMA SÜRECİ BAŞLADI

1996 yılında yüzde 15’i hisse başı 2,3 kuruş fiyatla halka açılan şirket sonraki yıllarda ek arzlar yaparak halka açıklık oranını yüzde 40’a kadar çıkardı. 2013 yılında Boyner Büyük Mağazacılığın ana hissedarı Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş., yabancı ortağı CVCI’ın sahip olduğu hisseleri aldıktan sonra azınlık hissedarlara çağrı yapmış ve Şirket’teki payı yüzde 97’ye ulaşmıştı. 2015 Eylül’ünde ise Boyner Perakende pay oranının yüzde 97’yi aşmasıyla Boyner Büyük Mağazacılık halka kapanma ve borsa kotundan çıkma sürecini başlattı.

20 YILDA 130 KAT DEĞERLENDİ

26 Şubat’taki SPK onayıyla Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş hisseleri borsa kotundan çıkıyor. Şirketin azınlık hissedarları mevzuata uygun olarak hisselerini 4,91 TL’den satıyor. Böylece şirket, 20 yılda yatırımcısına yıllık ortalama yüzde 28 kazandırarak TL bazında değerini ilk halka açılış değerinin 130 katına çıkardı ve aynı dönemde Borsa İstanbul endeksinden daha yüksek bir değer artışı sağlamış oldu.

DİĞER ŞİRKETLER BORSADA DEVAM

Öte yandan, Boyner Büyük Mağazacılığın ana hissedarı olan ve Beymen, Ay Marka ve Altınyıldız şirketlerini de bünyesinde bulunduran Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları ise BOYP koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeyi sürdürüyor.

 TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNLERİNDE 62. SIRADA

Forbes dergisinin bu yıl 11.cisini düzenlediği En Zengin 100 Araştırması'nda Boyner Ailesi Türkiye'de 62. sırada yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde