Boyner'den 'Yüzde 82 sermaye kaybı' uyarısına yanıt..

Boyner'den 'Yüzde 82 sermaye kaybı' uyarısına yanıt..

Borsa İstanbul, Cem Boyner'in şirketi Boyner Mağazacılık'a uyarı yazısı göndermişti. Boyner'den o uyarıya açıklama geldi..

Boyner'den 'Yüzde 82 sermaye kaybı' uyarısına yanıt..
16px
24px
18.11.2015 14:04
ABONE OLgoogle
Borsa İstanbul, 31 Aralık 2014 tarihli finansal tablolarına göre yüzde 30, 30 Eylül 2015 tarihli finansal tablolarına göre ise yüzde 82 sermaye kaybı olması nedeniyle, Boyner Büyük Mağazacılık'ı sermayenin güçlendirilmesi konusunda dün uyarma kararı aldığını açıklamıştı.

Boyner'e Borsa İstanbul'dan uyarı!

Borsa İstanbul'un uyarısı üzerine Boyner Perakende KAP'a yaptığı açıklamada, 30 Eylül 2015 tarihinde sona eren 9 aylık faaliyet sonuçlarının dönemsellikten kaynaklanan etkileri içerdiğini ve tüm finansal yıl sonuçları için bir gösterge teşkil etmediğini belirtti.

NEDEN UYARI YAPILDI?

Boyner Büyük Mağazacılık ile ilgili olarak Borsa’nın yaptığı uyarı 30 Eylül 2015 mali tablolarında görülen %82 sermaye kaybından dolayı yapıldı. Bu düşüşün önemli kısmı YKM birleşmesi kaynaklı kaydedilen 57 milyon TL birleşme etkisinden. Ayrıca, Boyner Büyük Mağazacılık ana ortağı olan Boyner Perakende Mayıs ayında Katarlı Mayhoola Investment’ten 885 milyon TL sermaye girişi olmuştu. Boyner Büyük Mağazacılık’ın halka açıklık oranının %2 seviyesinde. BOYNER pERAKENDE şirketi altında grubun tüm perakende şirketleri (BOYNER, BEYMEN, ETWORK,FABRIKA,ALTINYILDIZ) yer alıyor..

Boyner konuyla ilgili olarak KAP'a bir açıklama yaptı. 

İŞTE O AÇIKLAMA:

Borsa İstanbul A.Ş., bağlı ortaklığımız Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak 17/11/2015 tarihinde, sermayenin güçlendirilmesi konusunda Kotasyon Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin (j) bendi kapsamında Şirketin uyarılmasına karar verildiğini KAP'ta açıklamıştır.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.  finansal tablolarının 2.2 nolu dipnotunda da belirtildiği üzere, 30 Eylül 2015 tarihinde sona eren 9 aylık faaliyet sonuçları dönemsellikten kaynaklanan etkileri içermekte ve tüm finansal yıl sonuçları için bir gösterge teşkil etmemektedir. Mevsimsellik perakende sektöründe büyük oranda etkili bir olgudur. Geçmiş yıllardaki faaliyet sonuçları incelendiğinde tekstil perakendesinde karlılığın 4. çeyrekte en yüksek olduğu, dolayısıyla yıl sonunda ulaşılan özkaynak tutarının yıl içinde gerçekleşenlerden yüksek olduğu görülmektedir.

Hakim ortak olarak, bütün bağlı ortaklıklarımızı olduğu gibi Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin performansını ve özkaynak durumunu da yakından takip etmekte, mevsimsel etkilerini detaylı olarak analiz etmekteyiz.

Dördüncü çeyrek performansına bağlı olarak şekillenecek 2015 yıl sonu faaliyet sonuçları da bu kapsamda değerlendirilecek ve gereği halinde Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş özkaynaklarının yeterli ölçüde arttırılması için ana ortak olarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler tarafımızca yapılacaktır.

RİSK VAR MI?

İş Yatırım Araştırma Uzmanı İlyas Safa Urgancı, mevsimsellik etkisiyle son çeyrekte şirketin mali tablolarında düzelme beklendiğini belirterek, bu nedenle şirkette herhangi bir sıkıntı yaşanmasını öngörmediklerini söyledi.
 
Urgancı şöyle konuştu:
 
 "Sermaye kaybının önemli kısmı YKM birleşmesi kaynaklı kaydedilen 57 milyon TL birleşme etkisinden. Ayrıca, perakende sektöründe yaşanan önemli mevsimsellik etkisi düşünüldüğünde, şirketin dokuz ayda kaydettiği faaliyet kârlılığı kadar tutar son çeyrekte kaydedilir. Dolayısıyla, sene sonu mali tablolarında bu anlamda önemli düzelme görülecektir. Dolayısıyla, şirketin borçlarını geri ödeme gücünde herhangi bir sıkıntı yaşanmasını düşünmüyoruz."

Boyner'e Borsa İstanbul'dan uyarı!
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde