Boyner'den Benetton'la ilgili şok karar!

Boyner'den Benetton'la ilgili şok karar!

Boyner Holding, 1985 yılından beri ortak olduğu Benetton'la ilgili şok bir karar aldı...

Boyner'den Benetton'la ilgili şok karar!
16px
24px
20.07.2012 09:17
ABONE OLgoogle

Boyner Holding, Benetton Giyim A.Ş.’de bulunan yüzde 50 hissesini, İtalyan Benetton Group Spa’ya devretti.

Konuya ilişkin Boyner Holding'den yapılan açıklamada, Holdingin, Benetton Giyim'de bulunan yüzde 50 hissesini İtalyan Benetton Group Spa'ya devrettiği, Rekabet Kurulu'nun onayını takiben geçerli olacak karar uyarınca, Türkiye'deki Benetton mağazalarının hizmetine aralıksız devam edeceği bildirildi.

Benetton Giyim A.Ş.’nin, Türki Cumhuriyetler ve KKTC genelinde 121 mağazası bulunuyor. Benetton Türkiye, üretim, perakende ve işletmecilik alanlarında 3 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

1985 YILINDA GİRDİ  

United Colors of Benetton Türkiye pazarına 1985 yılında üretim ve dağıtım hakkını Altınyıldız Grubu'na vererek girdi. 1991’in Eylül ayında, İtalya Benetton ve adını Boyner Holding olarak değiştiren Altınyıldız Grubu yüzde 50’lik paylarla, Boğaziçi Hazır Giyim A.Ş. adında yeni bir şirket kurdu.

Benetton Group ve Boyner Holding, 2005 yılının Mayıs ayında, Benetton markalarının Türkiye ve bölgedeki ticari faaliyetlerinin yönetimi ve geliştirilmesi için ortaklık anlaşması imzaladı.

  YABANCIYA SATAN SATANA 

Lisansörü Boyner Holding aracılığıyla 1985 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz faaliyet gösteren Benetton Group, bu anlaşmayla, United Colors of Benetton ve Sisley markalarının Türkiye’deki ticari faaliyetlerini üstlenen Boğaziçi Hazır Giyim A.Ş. şirketinin yüzde 50 hissesini de satın alıp tamamına sahip oldu.

YILBAŞINDAN BU YANA HAZIR GİYİMDE DÖRDÜNCÜ SATIŞ

Türk hazır giyim sektöründe yılbaşından bu yana hareketli günler yaşanıyor. Bu yıl ilk yabancı ortaklığı haberi Silk&Cashmere'den gelmiş ve şirketin yüzde 45'i Dubai merkezli Eastgate Capital Group'e satılmıştı. Geçtiğimiz ay içerisinde de Türkiye’nin en büyük hazır giyim markalarından Koton'un yüzde 50’si özel girişim sermayesi Turkven’in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV’ye satılmıştı. Henüz iki gün önce de Türkiye'de Damat ve Tween markaları ile tanınan Orka Group, New York merkezli yatırım şirketi Investcorp ile azınlık yatırımı konusunda anlaşma imzaladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde