Boyner bombayı patlattı: YKM'yi kaç milyona aldı?

Boyner bombayı patlattı: YKM'yi kaç milyona aldı?

Boyner Holding, YKM'nin büyük ortağı oldu. İşte Boyner'in YKM'için ödeyeceği rakam..

Boyner bombayı patlattı: YKM'yi kaç milyona aldı?
16px
24px
24.02.2012 10:13
ABONE OLgoogle

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Boyner YKM'nin yüzde 63 hissesinin Boyner Büyük Mağazacılığa devredilmesini sağlayacak anlaşmayı imzaladıklarını bildirdi.

      Boyner, Edition Hotel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Boyner ve YKM Markaları bundan sonraki hayatlarında burada olduğu gibi yan yana ve dostluk içinde yollarına devam edecekler. Bu sabah, Türkiye'nin ilk çok katlı, çok kategorili markalar zinciri olan YKM'nin yüzde 63 hissesinin Boyner Büyük Mağazacılığa devredilmesini sağlayacak anlamayı imzaladık.'' dedi

YKM ile Boyner cennetteki bir evlilik gibi

 Cem Boyner, YKM ile Boyner Büyük Mağazacılık'ın ciddi anlamda birbirlerini tamamladığını düşündüklerini belirterek, ''Onların oldukları yerlerdeki konumları bizim yıllardır bakıp 'ah keşke' dediğimiz konumlardı. YKM ile Boyner cennetteki bir evlilik gibi mükemmel bir resim çıkarıyor'' dedi.

       Boyner, 60 yıllık geçmişiyle sektörünün en köklü kuruluşlarından YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin yüzde 63 oranındaki çoğunluk hissesini satın almak için anlaştığını belirtti.
      Boyner, satış işleminin Rekabet Kurumu'nun onayının ve sözleşmede yer alan ön şartların yerine getirilmesinin ardından tamamlanacağını söyledi.

   YKM'ye 190 Milyon TL

      YKM'nin alımında finansmanın şirket öz kaynağı ve uzun vadeli banka kredisiyle sağlanacağını söyleyen Boyner, YKM'yi 190 milyon TL'lik bir yatırımla aldıklarını ifade etti.

      Boyner, sözlerine şu şekilde devam etti:
     ''Türkiye'de gıda dışı perakendecilik sektöründe böylesine değerli ve adres haline gelmiş bir tarihi markayla yollarımızı birleştirebilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Boyner Büyük Mağazacılık olarak, kentlileşen, ihtiyaçları çoğalan, daha fazla satın almak isteyen harcanabilir gelirindeki artışı en bilinçli şekilde değerlendirmek isteyen tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için, farklı müşteri segmentlerinde ve lokasyonlarda büyüme stratejisi uyguluyoruz. Bu bağlamda, sektörümüzde birçok ilki uygulamış, ki bunların arasında ilk bayi sistemini kurmak, tüketicilerine taksitli alışveriş fırsatı sağlamak, ilk mağaza kartı sunmak da var.''

      YKM mağazaları ile birlikte büyümenin hedeflerine ulaşmak için yürüyecekleri yolu daha da kısaltacak gibi göründüğünü dile getiren Cem Boyner, ''YKM ile Boyner Büyük Mağazacılık'ın ciddi anlamda birbirlerini tamamladığını düşünüyoruz. Onların oldukları yerlerdeki konumları bizim yıllardır bakıp 'ah keşke' dediğimiz konumlardı. YKM ile Boyner cennetteki bir evlilik gibi mükemmel bir resim çıkarıyor'' diye konuştu.
      
     Boyner Büyük Mağazacılık CEO'su Aslı Karadeniz
     
     Boyner Büyük Mağazacılık Üst Yöneticisi (CEO) Aslı Karadeniz de, perakende sektöründeki en büyük satın alma işlemlerinden birine imza attıklarını kaydederek, ''Boyner Büyük Mağazacılık uzun zamandır bir yandan organik büyümesini başarıyla sürdürürken, bir yandan da satın alma yoluyla büyüme stratejisine hız kazandırmayı hedefliyordu. Hem şirketimiz hem de sektörümüz açısından büyük bir adım olan bu anlaşma ile konsolide net satışlarımızın ve net satış alanımızın yüzde 70 oranında büyüyeceğini öngörüyoruz'' görüşlerini aktardı.

      Karadeniz, sektörde bugüne kadar farklı bölgelerde, farklı müşteri gruplarına hizmet veren bu iki büyük markanın güçlerini birleştirmesiyle, çalışanları ve hissedarları için çok daha büyük değerler yaratabileceklerini belirterek, her iki markanın güçlü yanlarının birleşeceğini ve hızla büyüyeceğini kaydetti.

      Boyner Büyük Mağazacılık'ın satın alama işlemiyle mağaza sayısını ikiye katlarken, Türkiye'nin 20 iline daha ulaşarak toplam 47 ilde hizmet vereceklerini dile getiren Karadeniz, ''İki dev markanın 2011 yılı sonu toplam konsolide cirosu 1 milyar TL'yi aşıyor. Boyner'in 3 bin, YKM'nin 2 bin kadar çalışanı var. Toplamda ise 5 bin kadar çalışan sayısı olacak. YKM'nin 65, Boyner Büyük Mağazacılık'ın 68 mağazası bulunuyor. Boyner Büyük Mağazacılık, 2011 yılında 132 bin metrekare net satış alanı ve 660 milyon TL ciroya ulaştı. YKM ise 116 bin metrekare net satış alanı ve 455 milyon TL ciroya sahip'' diye konuştu.

Satıştan önce üçüncü kuşağın yönetiminde olan ve 9 hissedara sahip bulunan şirketin satılmayacak hisseleri Harun ve Saruhan Tan’ın ailelerine ait.

Bugüne kadar birçok yatırım fonuyla adı anılan YKM’ye talipler arasında Carlyle, Actera, Bridgepoint, Colony Capital, Turkven gibi birçok fonun adı geçmişti. Boyner bu alımla 33 ilde 65 mağazaya sahip YKM’nin büyük ortağı oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde