Boyner, YKM'deki Tan Ailesi'nin hisselerini kaç milyon Liraya aldı?

Boyner, YKM'deki Tan Ailesi'nin hisselerini kaç milyon Liraya aldı?

Boyner, YKM ve YKM Pazarlama'da Tan Ailesinin paylarını da satın alarak tamamına sahip oldu.

Boyner, YKM'deki Tan Ailesi'nin hisselerini kaç milyon Liraya aldı?
16px
24px
22.10.2013 14:04
ABONE OLgoogle

Boyner Mağazacılık çoğunluk hissesine sahip olduğu YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini ve marka haklarının yüzde 50'sini toplam 100 milyon TL'ye satın aldı. Böylece Boyner YKM'nin şirket ve marka olarak tamamına sahip oldu. Boyner daha önce YKM'nin yüzde 63'ünü 190 milyon TL'ye satın almıştı.

Boyner Şubat 2012'de YKM hisselerinin yüzde 67'sini YKM'nin üç ortağından ikisi olan Ağralı ve Tuğlu ailelerinden 190 milyon liraya satın almıştı. Ancak üçüncü ortak olan ve aynı zamanda YKM'nin kurucusu Tan Ailesi bu satışa rıza göstermemiş ve izin vermemişlerdi.

Boyner'den yapılan açıklamada ''Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 22 Ekim 2013 tarihli kararı çerçevesinde, Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin (YKM A.Ş.) ve Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.'nin (YKM Pazarlama A.Ş.) hissedarları Gülay Tan, Safvet Oral Tan, Nuri Harun Tan ve Fethi Saruhan Tan arasında, YKM A.Ş.'nin %37 ve YKM Pazarlama A.Ş.'nin %23,1251 oranındaki paylarının satın alınması amacıyla, 22.10.2013 tarihi itibariyle pay alım sözleşmesi imzalanmıştır'' denildi.

YÜZDE 37 HİSSE İÇİN 100 MİLYON LİRA

Açıklamanın devamında yapılan sözleşme uyarınca sözkonusu paylar, YKM A.Ş. için 70.324.332  TL ve YKM Pazarlama A.Ş. için 21.652.861 TL, %50 marka satın alım değeri karşılığı 8.022.806 TL olmak üzere toplam 100.000.000,- TL (yüz milyon Türk Lirası) bedelle satın alındığı bildirildi.

Sözkonusu satın alma bedelinin Ocak 2014  ile Nisan 2017 tarihleri arasında vadeli olarak ödeneceği ve bu satın almayla, Boyner'in 22.10.2013 tarihi itibariyle YKM A.Ş. ve YKM Pazarlama A.Ş. paylarının doğrudan ve dolaylı olarak tamamına sahip hale geldiği bildirildi. Açıklamalar KAP'ta yayınlandı. Boyner hisseleri açıklamanın ardından yüzde 1,47 oranında yükselerek 6,86 TL'den işlem görüyor.

ŞUBAT 2012'DE ALMIŞTI

Boyner YKM’nin yüzde 63 oranındaki hissesini Şubat 2012’de satın almış, söz konusu işlem Ağustos 2012’de Rekabet Kurumu tarafından onaylanmıştı.

Boyner Büyük Mağazacılık’ın YKM hisselerinin yüzde 63’ünü ve YKM Pazarlama'nın yüzde 20.62’sini satın almasına, şirketin diğer büyük ortağı Tan Ailesi itiraz etmişti. Tan ailesi kendilerinin rızası alınmadan Boyner'e hisse satımı yapılmasına sitem etmiş, satışta rol oynayan dev fon Citi Group ve Credit Suisse'i eleştirmişti.

CEM BOYNER: TÜM TARAFLAR İÇİN HUZURLU BİR FORMÜL OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner; “Söz konusu satın almanın, tüm taraflar için mutlu ve huzurlu bir formül olduğunu düşünüyorum. YKM, köklü geçmişi, yıllara dayanan tecrübesi ve ülke genelindeki yaygınlığı ile Türk perakende sektörünün en değerli markaları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz son bir yılda da Boyner Büyük Mağazacılık ve YKM’nin, birbirini kusursuz bir şekilde tamamladığını  gördük, Konsolide yıl sonu cirosu 1,5 milyar TL’ye yaklaşacak bu dev şirketin önümüzdeki dönemde de müthiş sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Bu sinerjiden en kazançlı çıkan ise ‘koşulsuz müşteri mutluluğu’ anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceğimiz müşterilerimiz olacak.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde