Boyner Grubu'nun yeni sır buluşu

Boyner Grubu'nun yeni sır buluşu

Adını sık sık yeni fikirler ve ‘icat çıkarmakla’ duyuran Boyner Grup, yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Boyner Grubu'nun yeni sır buluşu
16px
24px
11.09.2015 08:58
ABONE OLgoogle
Boyner Grubu, yeni bir icat daha çıkardı. Sosyal fayda sağlayacak projeler ile bağışçıları ‘Buluşum’ platformunda bir araya getirmek için çalışmalara başladı

Kulağıma gelen bilgilere göre ‘yeni fikir’, sosyal fayda sağlayacak projeleri bağışçıların desteğiyle hayata geçirmeye dayanıyor. ‘Buluşum’ ismi verilen yapılanma, sosyal fayda sağlayacak ve sürdürülebilir projeler ile bu projeleri destekleyecek kişi ve kurumları bir araya getiriyor. Tıpkı iş girişimcilik fikirlerini, yatırımcılarla buluşturan yapılar gibi çalışacak olan ‘Buluşum’, faydalı sosyal sorumluluk projelerini destekleyecek.

SOSYAL İNOVASYON

Buluşum’da toplumsal gelişimin önünü açacak fikir ve projeleri tanıtmak ve destek toplamak mümkün olacak. Dileyen bağışçı, kendine göre en faydalı bulduğu ve beğendiği fikri destekleyerek çözümün bir parçası olabilecek. Buluşum sosyal girişimcilerle, onların fikirlerine destek olmak isteyen bağışçıları bir araya getirirken, sosyal inovasyonların gelişmesine katkı sağlamayı da hedefliyor.

BAĞIŞ KÜLTÜRÜ

Boyner Grup projelere fon desteği verirken, projeleri ‘crowd funding’ denilen kitlesel fonlamaya da açacak. Buluşum, sadece Boyner Grup’un değil, herkese açık stratejik bir bağış platformu olacak. Herkes kendi gücü ve imkanı ölçüsünde toplumsal projelere katılımı sağlayabilecek. Böylece bireysel bağışçılık kültürünün geliştirilmesi de hedefleniyor.

Pek çok insanın hayır yapmak istediğinde kurum seçmekte zorlandığı bir gerçek. Toplumsal fayda sağlayacak fikirlere destek olmayı etkili bir sosyal sorumluluk projesi gibi de, bir hayır işi gibi görmek de mümkün.

BOYNER VAKFI KURULDU

Öte yandan Boyner Vakfı da resmi olarak kuruldu. ‘Buluşum’dan önce ‘Boyner Vakfı’nın kurulduğu duyumunu aldım. Bu duyum beni ‘Buluşum’a götürdü. Söz konusu faaliyetleri yürütebilmek için, yasal olarak ‘vakıf’ kurulması gerekiyormuş. Buluşum projesinin yürütülmesi, kitlesel fonlama yönteminin hayata geçirilmesi için kurulan vakfın, elbette ki tek amacının bu olması beklenemez. Boyner ailesi, sosyal sorumluluğa bakışlarını gelecek nesillere taşıyarak, sürekliliğin sağlanması için zaten vakıf kurmak istiyormuş. Gelecek yıllarda, vakfın daha da aktif olacağı kulağımıza gelen bilgiler arasında.
Demet Cengiz/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde