Boyner Grubu, hisselerini kaç milyon dolara geri aldı?

Boyner Grubu, hisselerini kaç milyon dolara geri aldı?

Boyner Grubu, CVCI’dan Beymen ve Boyner Mağazaları hisselerini geri aldı

Boyner Grubu, hisselerini kaç milyon dolara geri aldı?
16px
24px
01.06.2013 13:43
ABONE OLgoogle
Boyner Grubu, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık’a yatırım yaptı.Hisselerini CVCI’dan geri alan Boyner Grubu,  Beymen'de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta %60 çoğunluğa ulaştı.
 
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Beymen Mağazacılık A.Ş’nin %50 ve Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin %30,05 oranındaki hissesinin Citi Venture Capital International'ın bir kuruluşu olan Fennella Sarl'den satın alındığı ve hisse devir işleminin tamamlandığı duyuruldu.
 
Beymen Mağazacılık hisselerinin %50’sinin 2014 yıl sonu mali tabloları baz alınarak hesaplanacak değerin daha yüksek olması durumunda 89.820.000 USD ile sınırlı olmak üzere bir ek ödeme yapılmak üzere, 287 milyon USD bedelle satın alındığı belirtildi.
 
11 milyonu USD’si hisse devir tarihinde ödenen toplam bedelin, 30,5 milyonu 2 Haziran 2014’de ve geri kalanı 5 Haziran 2015 tarihinde ödenecek. Fennella Sarl’nin Boyner Büyük Mağazacılık’ta sahip olduğu %30,05 oranındaki hissenin ise toplam 96,7 milyon USD’ye satın alındığıve bedelin tamamının 5 Haziran 2015 tarihinde ödeneceği belirtildi.
 
Mevzuata uygun olarak Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin halka açık hisselerine çağrıda bulunulması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulacağı, çağrı fiyatının da bu başvuru ile nihai halini alacağı eklendi.
 
Boyner Grubu hisse devrinin ardından Beymen’de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta ise %60 çoğunluk hisseye ulaştı. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner,konuyla ilgili olarak:
 
“Şirketlerimize, Türkiye’ye güveniyoruz. Yatırımımızı gönül rahatlığıyla yaptık. 2007’den bu yana süren CVCI ile ortaklığımız, kazan-kazan’ın ötesinde bir ortaklık oldu: Kazan-kazan-kazandır. Bu ortaklıktan CVCI da, biz de çok yararlandık, mutlu bitiriyoruz. Bu sürede sadece işimize değil,  müşterilerimize, sektöre, topluma da kazandırdık.   Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizi, sektördeki liderliğimizi güçlendirerek aştık. Yeni markalar, ürün ve hizmetlerle müşterilerimize hız kesmeden ulaşmaya devam ettik. YKM ile büyük bir adım daha attık. Sektöre yenilikler getirdik, bu arada önemli ölçüde istihdam yarattık. Doğru zamanında ve değerinde buluştuk, doğru zamanında ve değerinde ortaklığımızı bitiriyoruz. Bugün yeni ve daha yüksek hedeflere ulaşmayı umut ettiğimiz bir döneme giriyoruz” dedi.
 
BOYNER GRUBU:
 
Boyner Grubu, bünyesinde bulunan Altınyıldız, A&Y Marka Mağazacılık, Back-Up, Beymen, Boyner Büyük Mağazacılık/YKM, Morhipo.com, temsil ettiği yüzlerce marka, 9.000’in üzerinde çalışanı ve 500’ün üzerinde mağazasıyla Türkiye’nin en büyük gıda-dışı perakende grubudur. Lüks moda marka mağazalarından, çok katlı perakendeciliğe ve e-ticarete kadar uzanan farklı perakende formatlarında A+, D segment yelpazesinde, Türkiye pazarında toplam on milyon müşteriye hizmet vermektedir. 2013 yıl sonu beklenen cirosu 3.4 milyar TL’dir. 
 
CITIGROUP VENTURE CAPITAL INTERNATIONAL (CVCI) BİLGİ:
 
Citi Venture Capital International (CVCI) uluslararası piyasalarda, özellikle büyüyen ve gelişmekte olan ülke ve sektörlerde yatırım yapan, dünyanın önde gelen sermaye yatırımı şirketlerindendir. 2001’den bu yana Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Latin Amerika’da birçok yatırım gerçekleştirmiştir. CVCI, 2007 yılında, Boyner Büyük Mağazacılık'ın %30,05 ve Beymen'in %50 hissesini alarak Boyner Grubu’na ortak olmuştu. Boyner Grubu, ortağı CVCI’dan hisselerini geri almak üzere ön anlaşma imzaladığını ise Mart ayında bildirmişti.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde