Böyle dolandırıcılık zor görülür! Paralar lüks araçla gitti

Böyle dolandırıcılık zor görülür! Paralar lüks araçla gitti

Lüks bir otomobil almak için ödeme yapan müşterilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte hesap açıp, dolandırdılar...

Böyle dolandırıcılık zor görülür! Paralar lüks araçla gitti
16px
24px
09.11.2016 12:47
ABONE OLgoogle

Lüks bir otomobil almak için ödeme yapan müşterilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte hesap açan ve sonrasında firmaya müşteri adına, “İşlerim bozuldu. Ödemeyi geri yatırın” şeklinde mesaj atıp paraları kendi hesaplarına alan dolandırıcılara mahkemeden rekor ceza. Mahkeme 3 tutuklu sanığa, 5 yıl 10 hapis cezası ve 145 Bin 400 TL para cezası verdi. Mahkeme, sanıkları tahliye etti.

Avcılar’da bulunan bir lüks otomobil bayisine giden işadamı Muharrem Durmaz kendisine bir araba aldı. Aldığı arabanın fiyatı olan 174 bin 500 TL’yi de şirket Böyle dolandırıcılık zor görülür Paralar lüks araçla gidiyordu
hesabına yatırdı. Durmaz aracını teslim almak üzere beklerken, dolandırıcılar devreye girdi ve Durmaz adına sahte kimlik düzenleyerek bu kimlikle banka hesabı açtı.

Durmaz adına otomobil bayisine dilekçe yazan dolandırıcılar, alım işleminin iptal edilmesini ve paranın kendi hesaplarına yatırılmasını istedi. Parayı çeken dolandırıcılar, durumu fark eden şirket yöneticileri ve müşteri Durmaz sayesinde kısa sürede yakalandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5’i şirket çalışanı 8 kişi hakkında dava açıldı. Sahte kimlik çıkartarak parayı çeken şüpheliler Muzaffer Kılınç, Tuncay Güney ve Mehmet Coşkun Gök tutuklandı. 

ŞİRKET ÇALIŞANLARINA BERAAT

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen duruşmasında şirket çalışanı sanık Esra Çonkar’ın avukatı Savaş Adalet söz alarak, soruşturma aşamasında eksik inceleme sonucu müvekkilinin sanık yapıldığını söyleyerek, “Buraya kadar gelmemesi gerekirdi” dedi. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme şirket çalışanları Esra Çonkar, Ecmel Apaydın, Fatma Zeynep Sarıkaya, Neşe Şenyurt ve Aslı Işıktaş’ın beraatine karar verdi.

HEM HAPİS HEM PARA CEZASI

Tutuklu sanıklar Muzaffer Kılınç, Tuncay Güney ve Mehmet Coşkun Gök’e ise, “resmi belgede sahtecilik” ve “dolandırıcılık” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası ile 145 Bin 400 TL para cezası verdi. Mahkeme kararla birlikte tutuklu sanıkların tahliyesine de karar verdi.

Damla Güler/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde