Boydakların tüm mallarına el konuyor

Boydakların tüm mallarına el konuyor

Savcı Salih Kılıçdağı’nın TCK’nın 54/6 maddesine dayandırdığı müsadere talebi mahkeme heyeti tarafından kabul görürse şu an TMSF’nin yönettiği Boydak Holding’e devlet resmen el koyacak.

Boydakların tüm mallarına el konuyor
16px
24px
07.02.2018 17:20
ABONE OLgoogle

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Kayseri’de kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduğu Boydak Holding’e 18 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kayyum atanmıştı. 

KUYYUMLUK YETKİLERİ TMSF’YE DEVREDİLMİŞTİ

Boydak Holding ve bağlı şirketlerin kayyumluk yetkileri, 5 Eylül 2016 tarihinde ise Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredilmişti.

ŞU AN BOYDAK HOLDİNG HALEN BOYDAK AİLESİ VE ORTAKLARINA AİT

Söz konusu 5 Eylül 2016 tarihinden itibaren Boydak Holding, TMSF’nin atadığı kayyum ve üst yönetim tarafından yöneltilmeye başlandı ve günümüze kadar da öyle yönetildi. Yani TMSF, tabir yerinde ise Boydak Holding de emanetçi konumda faaliyet gösteriyor ve Boydak Holding halen Boydak ailesi ve diğer ortaklarına ait konumda!

PEKİ BOYDAK HOLDİNG’E ŞİMDİ NE OLACAK

Kayseri Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren Anayasal Suçlara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Savcısı Salih Kılıçdağı’nın, mahkeme heyetinden 14 bin çalışanı olan Boydak Holding’in geleceğiyle ile ilgili çok çarpıcı bir talepte bulundu.

İŞTE O ÇARPICI BELGE VE İÇERİK

Savcı Kılıçdağı’nın imzasını taşıyan söz konusu çarpıcı belgede, “Resmi kayıtlar ve gayri resmi kayıtlara göre soy ismi Boydak olan sanıkların ve kayyumluk yetkileri TMSF’ye devredilen Boydak Holding ve bağlı şirketlerin birlikte, sistematik ve organize bir çaba içerisinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı/ilintili yapıların finansmanı için fon aktarımında bulundukları anlaşıldığından, kayyumluk yetkileri TMSF’ye devredilen Boydak Holding ve bağlı şirketlerin TCK’nın 54/6 maddesi uyarınca müsaderesine karar verilmesi kamu adına talep olunur. 06.02.2018” ifadelerine yer verildi.

MÜSADERE NEDİR

Anayasal Suçlara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Savcısı Salih Kılıçdağı’nın Türk Ceza Kanunu’nun 54/6 maddesine göre dayandırdığı müsadere talebinin anlamı ise, “Mal varlığına el koyma. Suçlu görülen bir kimsenin, işlediği suçun karşılığı olarak, mal varlığına el konması” olarak belirtiliyor.

Sonuç itibariyle Savcı Salih Kılıçdağı’nın talebi mahkeme heyeti tarafından kabul görürse şu an TMSF’nin yönettiği Boydak Holdig’e devlet resmen el koyacak.

Ali Türkaslan / OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde