Boydak Holding'e operasyon: Mustafa Boydak'a kelepçe

Boydak Holding'e operasyon: Mustafa Boydak'a kelepçe

Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve Yönetici Halit Boydak bu sabah gözaltına alındı.

Boydak Holding'e operasyon: Mustafa Boydak'a kelepçe
16px
24px
29.07.2016 05:15
ABONE OLgoogle
Kayseri'de Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesive Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve Yönetici Halit Boydak bu sabah gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılıyor.

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yöneticilerden Halit Boydak bu sabah polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sıralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, eşi Aliye, iki gün önce 'örgütün ablası' suçlamasıyla tutuklanan Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve şirket yöneticilerinden Halit Boydak'ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı.

MUSTAFA BOYDAK’A KELEPÇE

Gözaltına alınan Mustafa Boydak, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne ele kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Mustafa Boydak, sadece ”Teşekkür ederim" demekle yetindi.

Mustafa Boydak, buradan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

3 KİŞİ ARANIYOR

İl dışında oldukları belirlenen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile İlyas ve Bekir Boydak'ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor.  Hacı Boydak'ın, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da ameliyat olduğu ve halen hastanede yattığı belirtildi. Zanlıların evlerinde polis ekiplerince arama başlatıldı.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak daha önce kuruluşa yönelik operasyonda tutuklandı ve halen Ankara'da cezaevinde bulunuyor.

FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak, 6 Mart'ta tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Memduh Boydak halen tutuklu bulunurken, Hacı Boydak, avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs'ta tahliye edilmişti. 

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2015 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde