Boydak ailesi, 14 bin kişiye iş vermenin bedelini mi ödüyor?

Boydak ailesi, 14 bin kişiye iş vermenin bedelini mi ödüyor?

14 bin kişiye istihdam sağlayan ve Kayseri'de toplanan verginin yarısını tek başına ödeyen ülkemizin yüz akı sanayi gruplarından Boydak hukuksuz bir operasyonun hedefi oldu

Boydak ailesi, 14 bin kişiye iş vermenin bedelini mi ödüyor?
16px
24px
05.03.2016 06:33
ABONE OLgoogle
14 bin kişiye istihdam sağlayan ve Kayseri'de toplanan verginin yarısını tek başına ödeyen ülkemizin yüz akı sanayi gruplarından Boydak hukuksuz bir operasyonun hedefi oldu. Yönetim Kurulu Başkan Hacı Boydak, Grup CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Erol Boydak ve Murat Bozdağ dün gözaltına alındı.

Kayseri'de, ülke ekonomisine önemli katkı yapan, ihracatla ülkeye önemli döviz girdisi sağlayan Boydak Holding'in üst düzey yöneticilerine Kayseri Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından operasyon yapıldı. İş adamlarından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Yönetim Kurulu üyelerinden aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Memduh Boydak, Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. İş adamlarının evlerinde ve iş yerlerinde arama başlatıldı.

Gözaltına alınan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adlı Tıp'a getirildi ve sağlık kontrolünden geçirildi. Boydak, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Vergi ve ihracat rekortmeni Boydak Grubu, çok sayıda ödüle layık görüldü. 2010'da dönemin Sanayi ve Tcaret Bakanı Nihat Ergün, Boydak Holding Yönetim Kurulu Hacı Boydak'a Kayseri Sanayi Odası özel ödülünü takdim etmişti.

Son aylarda hükümet yandaşı medyanın linç kampanyasına hedef olan ve dün üst yöneticileri gözaltına alınan Boydak Holding, yurtiçi ve yurtdışı başarılarıyla Türkiye'nin yüz akı şirketlerinden birisi. 1957 yılında Kayseri'de küçük bir marangoz atölyesinde başlayan girişimcilik hikâyesi şimdi 8 sektörde 41 şirket ve 14 bin çalışana sahip dev bir holdingle devam ediyor.

İstikbal, Bellona ve Mondi gibi dünya çapında üne sahip markaları bünyesinde bulunduran Holding, geçen yıl 20'si yurtdışında olmak üzere 107 mağaza daha açtı. Bu sayede 2 bin 50 kişi daha iş sahibi oldu. 50 ülkede 300'ün üzerinde mağazası bulunan Boydak, Kayseri'den 140'tan fazla ülkeye mobilya ihracatı yapıyor. Boydak Holding, geçen hafta açıklanan Anadolu'nun 'En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında, 'Anadolu 500'de en fazla şirketi bulunan grup' kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Boydak'ın görevine geri döneceğine inanıyoruz

Patronlar kulübü Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak'ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak'ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz.”   2015 Eylül ayında aynı gerekçeyle gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında  "Bugün burada sayın Boydak'ın eksikliğini gerçekten hissediyoruz" diyerek önemli mesaj vermişti.

Gül: Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler

Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepkisini belirten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler." dedi.

Yatırımcının teminatı kalmadı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: "AKP'nin günübirlik politikaları Türkiye'nin sorunları çözümsüz bir noktaya doğru sürüklüyor. Ve AKP bu beceriksizliğini örtbas etmek için her gün yeni bir algı operasyonuna tanık oluyoruz."

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Maalesef Türkiye'de teşebbüs hürriyeti ve mülkiyet garantisi ortadan kaldırılıyor. Bundan önce de yapılmıştı. Türkiye'nin yatırıma, istihdama ihtiyacı var. Türkiye'de yatırım yapacak adamların güvencesi yok. "

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta: "Bir ülkede yolsuzluk olmaması lazım. AKP gözünü karartmış. Yani bu ülkeyi düşünseler bunlar yapılmaz. Ülkeyi düşünen yok.”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel: "Delilsiz ve mesnetsiz bir şekilde insanların hak ve hürriyetlerini ihlal edilerek yapılan gözaltılar fayda getirmeyecektir. Bir gruba olan kin ve öfke hukuksuzluğa dönüşürse o ülkede demokrasiden, adaletten, insan hak ve hürriyetlerinden bahsedilemez."

Avrupa Birliği eski Bakanı Ali Haydar Konca: "Artık gölgeden korkak hale geldiler. Yapılan bu operasyonla onları sıkboğaz etmek, rencide etmek, sindirmek istiyorlar. Bunun hukukla, demokrasiyle anlaşılabilir tarafı yoktur."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde