Boydak'a şok: HES Kablo PES etmek üzere

Boydak'a şok: HES Kablo PES etmek üzere

TMSF’nin işi zor ama asıl onbinlerce kişinin çalıştığı, ekmek yediği şirketlerin işi daha da zor.

Boydak'a şok: HES Kablo PES etmek üzere
16px
24px
02.10.2016 14:51
ABONE OLgoogle

TMSF’nin işi zor ama asıl onbinlerce kişinin çalıştığı, ekmek yediği şirketlerin işi daha da zor. Önemli olan ise bu sürecin uzun sürmemesi. Çünkü şirketler ticari faaliyetlerini sürdürmek zorunda. Önceki gün Dünya Gazetesi yazarlarından Osman Arolat’ın köşesinde Mustafa Boydak’ın çok ilginç bir e-posta mesajı yer aldı. 

Boydakların FETÖ soruşturmasında yer almayan tek şirketi HES Kablo. Grubun da en önemli ve ilk şirketlerinden. Şirket 120 milyon dolar ihracat yapıyor, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı ilk 500’ün 57’inci sırasında.Şirketin soruşturmalardan uzak olmasının nedeni, suçlanan aile üyelerinin bu şirkette çok küçük paylara sahip olması. Bu nedenle yönetim Mustafa Boydak’ta. Boydak, Arolat’a gönderdiği mektupta, ticari olarak hiçbir faaliyet yapamaz hale geldiklerini söylüyor. 

Anlattığına göre “vergi mahsup işlemleri, dahilde işleme belgeleri, tescil işlemleri” gibi hayati konuların hiçbirini yapamıyorlar. Nedeni hakkında da yanıt alamayan Boydak, “Mevcut vergileri mükerrer ödeyerek, ciddi finansal sıkıntıya düşeceğiz” diyor. 

Boydak Grubu el konulan şirketler içinde en büyüğü. Çalışan ve bayii sayısı ile binlerce kişiyi etkiliyor. Suçlular ceza görsün ama masum çalışanların hakkını ne yapıp edip korumak gerekiyor.

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde