Boydak Başkanı ve yöneticileri sorguda

Boydak Başkanı ve yöneticileri sorguda

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi sorguda...

Boydak Başkanı ve yöneticileri sorguda
16px
24px
04.03.2016 11:42
ABONE OLgoogle
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiaları üzerine Boydak Holding'in yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi.

Holdingin yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi ve üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, "FETÖ üyesi olmak ve örgüte finans desteği sağlamak"; holding yöneticilerinden Murat Bozdağ ve Erol Boydak ise "sosyal medyada örgütün propagandasını yapmak" iddiasıyla evlerinde gözaltına alındı.

Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Zanlıların evleri ile holding merkezinde arama başlatıldı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki holding merkezinde hesap kayıtlarının incelenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 8 yıl önce Boydak Holdinge tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddialarına ilişkin soruşturmalar kapsamında emniyette ifade vermişti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla Melikşah Üniversitesine yönelik operasyonda aralarında o dönem üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olan Memduh Boydak'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BOYDAK YÖNETİCİLERI SORGUDA

Boydak Holding’in 4 yöneticisi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Adli Tabipliğe ayrı ayrı getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. 4 şüpheli daha sonra, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirilerek, ifadelerinin alınmasına başlandı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, sağlık kontrolüne getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen medya mensuplarına sağ elini kaldırarak, "Merhaba arkadaşlar" diyerek selam verdi.

Boydak Holding yöneticileri ayrı ayrı polis araçlarıyla Emniyet Müdürlüğü binasına kollarına giren polislerin eşliğinde, kelepçesiz olarak getirildi.

ŞİRKET CEO’SU DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Boydak Holding CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015’de nitelikli yağma ve haksız arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2014 yılında yüzde 5,7 büyüme artışıyla 6.5 milyar lira ciro yaptı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde