Boyacılar Avrupa 3’üncülüğüne göz dikti

Boyacılar Avrupa 3’üncülüğüne göz dikti

Avrupa’nın en büyük 5’inci boya üreticisi konumunda yer alan Türkiye, bu sıralamayı 3’üncülüğe yükseltmek amacıyla Paintistanbul Fuarı’nda bir araya geldi.

Boyacılar Avrupa 3’üncülüğüne göz dikti
16px
24px
23.10.2014 13:14
ABONE OLgoogle
Avrupa’nın 5’inci en büyük üreticisi konumunda yer alan Türk boya sektörü, dünya pazarından aldığı payı artırmak ve Avrupa 3’üncülüğüne yükselmek hedefiyle Paintistanbul Fuarı’nda bir araya geldi.

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve CNR Ekspo Fuarcılık iş birliğinde Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB desteğinde düzenlenen Paintistanbul Fuarı, uluslararası alıcıları ile sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturdu. 

CNR EXPO Yeşilköy’de 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında açık kalacak fuarda, fonksiyonel boyalar, su bazlı boyalar, inşaat boyaları, otomotiv boyaları, sanayi boyaları, matbaa mürekkepleri, yapıştırıcılar, izolasyon malzemeleri ve inovatif  ürünler sergileniyor.
 
Sektör fuarla büyüyecek

Boya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde Bulunan BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, sektörün yıllık 850 bin tonluk üretimi ve 2,2 milyar dolar iç pazar büyüklüğü olduğunu söyledi. Bitlis, sektörün Avrupa’nın en büyük 5’inci boya üreticisi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Hedefimiz Avrupa’nın en büyük 3’üncü boya üreticisi haline gelmek. Türk boya sektörünü bölgenin yatırım üssü ve cazibe merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Paintistanbul bizim bu hedeflere ulaşmada en büyük destekçimiz olacak.”
 
400 marka, 15 bin ziyaretçi hedefi


CNR Holding CEO’su Cem Şenel de Paintistanbul’da aralarında Akçalı, Düfa, DYO, Polisan, Marshall gibi  firmaların da yer aldığı toplam 400 marka olduğunu açıkladı. Almanya, Çin, İsviçre, Hindistan, Belçika, Ukrayna, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, İran ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda yabancı firmanın da fuarda stant açtığının bilgisini veren Şenel, Paintistanbul’un 15 bin ziyaretçi hedefi ile 20 bin metrekare alanda gerçekleştiğini söyledi.
 
Fuarın alıcı ülkeleri ise şöyle: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, K.K.T.C., Libya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde