Boşanmada şok istekler: Baba yadigarı kolyeyi geri ver!

Boşanmada şok istekler: Baba yadigarı kolyeyi geri ver!

Bade Süalp'le boşanma davası süren Malkoç Süalp; mal rejimi davası açarak babasından kalan kolyenin iadesini istedi.

Boşanmada şok istekler: Baba yadigarı kolyeyi geri ver!
16px
24px
01.10.2015 03:47
ABONE OLgoogle
Bade Süalp'le boşanma davası süren Malkoç Süalp; mal rejimi davası açarak babasından kalan kolyenin iadesini istedi. Ayrıca Bade Süalp'in evlilik birliği içinde edinilen malları üçüncü kişilere satmaması için de dava açtı

Karşılıklı açtıkları boşanma davaları süren Malkoç Süalp ile Bade Süalp (İşçil) arasında sular durulmuyor. İstanbul Aile Mahkemesi'ne avukatı Halil Tükel aracılığıyla başvuran Malkoç Süalp'in dava dilekçesindeki iddialara göre; taraflar arasında karşılıklı açılan iki ayrı boşanma davası bulunuyor. Malkoç Süalp, evlendiğinde Bade Süalp'e, babasından miras kalan ve yüksek manevi değeri bulunan bir adet kolye vermişti.

Malkoç Süalp son olarak mal rejimi davası açarak Bade Süalp'ten bu kolyenin iadesini istedi. Malkoç Süalp ayrıca evlilik birliği içinde edinilen malların paylaşılmasını da istedi. Buna göre Bade Süalp'te değerli kolyenin yanı sıra ziynet eşyaları, saatler, takılar ve değeri yüksek mücevherler de bulunuyor.

Malkoç Süalp'in avukatı, daha sonra bilirkişi incelemesiyle ortaya çıkacak bu değerli mücevherlerin değerinin 736 bin lirayı geçtiğini belirtti. Malkoç Süalp de evlilik birliği süresince edinilen bu değerli takı ve mücevherlerin iadesi için şimdilik 736 bin liralık mal rejiminden kaynaklanan alacak davası açtı. 

TEDBİR TALEBİ 

Malkoç Süalp, evlilik birliği içerisinde edinilen Beşiktaş Zincirlikuyu'da ve Sarıyer Ayazağa Mahallesi'nde bulunan birer daire ile davalı Bade Süalp'in kullandığı BMW marka aracın da üçüncü kişilere satışının engellenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesini istedi. Dava dilekçesinde şöyle denildi:

'Davayı belirsiz alacak davası olarak açıyoruz. Mal rejiminin tasfiyesi nedeniyle müvekkil davacının davalıdan olan katılma, değer artış payı ve katkı alacağı miktarı bilirkişi incelemesiyle ortaya çıkacaktır. Bilirkişi incelenmesi neticesinde dava değerini artırmak üzere şimdilik 430 bin lira ve 105 bin doların karşılığı toplam 736 bin 915 liranın tahsiline karar verilsin.' 

BÜTÜN BİRİKİMİNİ AİLESİNE ADADI

Malkoç Süalp'in avukatı, müvekkilinin iyi bir aile babası olmak için azami gayret sarf ettiğini belirtti. Evlendiği güne kadar edindiği tüm birikimlerini, kişisel mal varlığını, ailesinden miras kalan maddi kıymetlerin yanı sıra manevi değeri biçilemez aile emanetlerini de hiç düşünmeden kendi ailesine adadığını söyledi. Tükel sözlerine şöyle devam etti:

"Evlilik birliğinin kurulmasından yaklaşık iki yıl sonra davalı Bade Süalp evlilik birliğini onarılmaz biçimde temelden sarsacak davranışlarda bulunmuştur. Önce ikametgâhı terk etmiş, müvekkilimin kusuru olmadığı halde 13 Mayıs'ta boşanma davası açmıştır. Müvekkilimin aile birliğini korumak adına fedakarlık ve iyi niyetli girişimleri sonrasında davalı açtığı bu davadan vazgeçmiştir. Ancak evlilik yürümemiştir.

Edinilmiş mallara katılma rejimi tasfiyesi nedeniyle bu davanın açılması gerekmiştir." Malkoç Süalp açtığı boşanma davasından ise çocuğun velayeti ile 500 bin lira tazminat istemişti. 
Ali Oktay/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde