Borsaya sütçü geliyor

Borsaya sütçü geliyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 1042 büyükbaş hayvanla süt üreten İz Hayvancılık borsaya açılıyor

Borsaya sütçü geliyor
16px
24px
04.11.2013 14:43
ABONE OLgoogle

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde sahip olduğu 20.000 metrekaresi kapalı olmak üzere 178.000 metrekarelik alanda tarım ve hayvancılık alanında faaliyetlerini sürdüren İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. sermayesinin yüzde 44,95’ini halka arz ediyor. Şirket halka arzdan elde edeceği gelir ile tarım yatırımına ve perakende süt satışına başlamayı hedefliyor

İz Hayvancılık Tarım ve Gıda San. Tic. A.Ş. sermayesinin yüzde 44,95’ini halka arz ediyor. Şirket sermayesini 3.661.000 TL’den 2.989.000 TL artışla 6.650.000 TL’ye yükseltecek olup, artırılan paylar mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilecek. Tamamı sermaye artırımı şeklinde yapılacak halka arzda halka arz fiyatı 2,73 TL olarak belirlendi. Halka arz geliri ile sağlanacak kaynak temel olarak İz Tarım’ın faaliyet çeşitliliği sağlayacak tarım alanında gerçekleştirmeyi planladığı yatırım ile perakende süt satışında kullanılacak.
Halka arz, A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından Talep Toplamaksızın Sabit Fiyatla Borsa’da Satış Yöntemi ile Borsa Birincil Piyasa’da 6 - 7 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2010 yılının Ekim ayında tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan ve Ekim 2011 itibariyle ABD’den ithal ettiği gebe düvelerle faaliyetine başlayan İz Tarım, toplam 20.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 178.000 metrekarelik alan üzerinde Lüleburgaz’da Avrupa standartlarında tesise sahip. Türk çiftçisine örnek olmak, tarım sektörüne katkı sağlamak ve insan sağlığından ödün vermeden üretmek ve ürettirmek misyonuyla yola çıkan İz Tarım halka arz basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Araç, faaliyet gösterdikleri iki yılda tarım sektöründe hızla ivme kazanan bir konum elde ettiklerini belirtti.

Halka arzdan elde edilecek kaynakile mevcut süt üretim işine yatırım yapacaklarını söyleyen Araç, "Ayrıca son yıllarda meyve üretiminde yapılan teşvikler ve verimlilik çalışmaları neticesinde yatırım yapılabilir fırsatların olduğu bir sektör olarak düşünülen meyve veren bahçelere ve fidan satışı yapılacak fidanlıklara yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca ana faaliyet alanımız olan, 40’ıncı yılını kutladığımız Özcan Gümüş ile 44 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıllık ciromuzun 28 milyon dolar olduğu şirketimizi de önümüzdeki yıl halka arz etmeyi planlıyoruz” dedi.

İz Tarım’ın faaliyete geçtiği Ekim 2011’den itibaren 498 olan hayvan sayısını 1.042’ye, hayvan başına günlük 30 litre çiğ süt üretimi ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde verimlilik sağlayarak büyük bir başarı yakaladıklarının ve henüz gelişme aşamasında olan hayvan sürüsündeki sağmal inek sayısının artmasıyla asıl büyümeyi 2014 ve 2015 yıllarında yakalayacaklarının altını çizen Araç, “Hayvancılık sektöründe mümkün olan en gelişmiş teknolojik sistemleri tesise adapte ederek yüksek verimlilikte düşük maliyetli çiğ süt üretiyoruz, Türkiye’nin ihtiyacı olan, genetik açıdan verimliliği yüksek büyükbaş hayvan ırkının yetişmesine ve ülke geneline yayılmasına katkı sağlıyoruz” dedi ve İz Tarım’ın halka arzıyla yeni hissedarlarına ve yatırımcılarına değer yaratacağına inandıklarını belirtti.

Halka arz sürecinde İz Tarım’ın piyasa danışmanlığını yapan A1 Capital Menkul Değerler A.Ş Genel Müdürü Bülent Kırımlı toplantıda, “2014 yılında sektöründe bilinen, yenilikçi ve karlı şirketleri Borsa İstanbul’a getirmeye devam edeceklerini, alternatif yatırım imkânı sunan şirketleri Borsa’ya getirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Şirket seçiminde seçici olduğumuz bu süreçte şirketlerin halka arzını kaliteli butik bir hizmet anlayışı çerçevesinde hızlı bir şekilde tamamlayıp, halka açıyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde