Borsada 350 bin lira kaybetti, sahneye "evet" dedi

Borsada 350 bin lira kaybetti, sahneye "evet" dedi

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın borsada kaybettiği paralar başını bir hayli dara soktu

Borsada 350 bin lira kaybetti, sahneye "evet" dedi
16px
24px
17.02.2012 13:28
ABONE OLgoogle

Türk müziğinin yaşayan efsanesi Orhan Gencebay ilk kez sahneye çıkıp konser vermeye hazırlanıyor.

44 yıldır müzikle iç içe olan, binin üzerinde bestesi, onlarca albümü, ilahileri, bağlama soloları ve film müzikleri bulunan Gencebay, ünlü prodüktör Polat Yağcı'dan gelen teklife hayır diyemedi. Geçtiğimiz aylarda borsada tam 350 bin lira kaybettiği belirtilen ünlü sanatçının elinde fazla nakit kalmadığı ve bu yüzden Yağcı'dan gelen bu konser teklifine 'evet' dediği konuşuluyor.

FİYATI 500 BİN LİRA

Ancak ünlü sanatçıyı sahneye çıkartmak pek kolay gibi gözükmüyor. Orhan Gencebay'ın konser fiyatı tam 500 bin lira. Ancak birçok sanatçının yaptığı gibi ulaşım konaklama gibi giderleri ekstra talep etmeyen Gencebay, 23 kişilik orkestrasıyla birlikte konaklama ve ulaşımı da, alacağı bu 500 bin liradan karşılayacak.

DAVA AÇILDI İDDİASI

Bu arada ünlü sanatçının, üyeleri arasında Müjde Ar, Derya Tuna, Türker İnanoğlu gibi tanınmış simaların bulunduğu 89 üyeli S.S. Yeni Dostlar Villa Konut Yapı Kooperatifi'yle mahkemeli olduğu öne sürüldü. Buna göre kooperatif, faiziyle 5 bin 817 lira tutan villa aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle Gencebay hakkında dava açtı. Orhan Gencebay ise, villasının aidat borcu için açılan davaya "O villa üç yıl önce kaçak diye yıkıldı. Yıkılan binanın aidat borcu olamaz" diyerek itiraz etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde