Borsa şirketlerine de ‘melek’ yatırımcı oldu

Borsa şirketlerine de ‘melek’ yatırımcı oldu

Erikli Su’nun eski sahibi Hasan Aslanoba’nın sahip olduğu Aslanoba Capital, Borsa İstanbul'a yatırım yaptı.

Borsa şirketlerine de ‘melek’ yatırımcı oldu
16px
24px
31.12.2015 08:55
ABONE OLgoogle
Erikli Su’nun eski sahibi Hasan Aslanoba’nın sahip olduğu Aslanoba Capital, Borsa İstanbul Özel Pazar’da Sinemia’ya yatırım yaptı. Aslanoba, bugüne dek internette 71 şirkete 67 milyon dolar yatırdı.

Hidrotürbin Teknoloji Enerji Şirketi, TEB Özel Yatırımcı Kulübü kurucularından Bireysel Yatırımcı Oltaç Ünsal’dan Borsa İstanbul Özel Pazar’da yatırım alırken, Aslanoba Capital de Sinemia’ya ortak oldu.
 
Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, “Kuruluşunun ilk yılında 3 şirketin halka arz olmadan sermaye almasını sağlayan ve girişimcilerin fon bulması için alternatif finansman yöntemleri sunan Borsa İstanbul Özel Pazar’da, halihazırda 6-7 şirketin yatırımcılarla ortaklık görüşmeleri sürüyor” diye konuştu.
 
Aslanoba Capital Kurucu Ortağı Cankut Durgun ise bunun Borsa İstanbul ile yapacakları ikinci anlaşma olduğunu belirterek, “Yılın kapanışında Sinemia’yı Özel Pazar’ın desteğiyle tamamlamış olmak çok büyük mutluluk kaynağı. Sinemia’nın sinema salonlarına getirdiği üyelik modeliyle potansiyeli olan bir şirket olduğunu düşünüyoruz. BIST için Özel Pazara odaklanmanın büyük şirketlere odaklanmanın yanında aslında bir yatırım olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
 
200 milyon dolar ayırdı
 
Hasan Aslanoba, Ekim ayında Webrazzi 2015’te yaptığı açıklamada Aslanoba Capital yurtdışındakilerle birlikte 71 girişime toplam 67 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi. Türkiye’deki yatırımların 8’inden sonuç çıkmazken ve 35 girişim yoluna devam ediyor. Hasan Aslanoba, önümüzdeki 5 yıl içinda bu alanda 200 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde