Borsa deyince 'Borsa Lokantasını bilirim'

Borsa deyince 'Borsa Lokantasını bilirim'

Borsanın Gong'u latek için çaldı. Törene katılan Beyaz'la Demet Akbağ, Borsa için ne dedi?

Borsa deyince 'Borsa Lokantasını bilirim'
16px
24px
27.04.2010 12:38
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, artık hisse senetlerinin alış satışının serbest olduğunu belirterek, ''Firmanın eski sahipleri, yeni sahipleri alabilirler, satabilirler'' dedi.

     Latek Lojistik Ticaret A.Ş'nin hisseleri, İMKB'de gongun çalmasıyla ''LATEK'' kodu ile işlem görmeye başladı.

     İMKB İşlem Salonu'nda düzenlenen törende konuşan SPK Başkanı Vedat Akgiray, şirketin yaklaşık yüzde 25-26'lık hissesinin halka açıldığını, yüzde 75'inin eski ortaklarda kaldığını ifade ederek, ancak artık yüzde 25-75 ayrımı kalmadığını, tüm hissedarların eşit olduğunu söyledi.

     Akgiray, ''Borsada fiyatlar oynar. Firmamızın birinci görevi karlı yatırımlarla değeri artırmak. Bu değerin fiyata yansıması hemen olur, sonra olur, o önemli değil, illa ki yansıyacaktır'' diye konuştu.

     Artık hisse senetleri alış-satışının serbest olduğunu belirten Akgiray, şunları kaydetti:

     ''SPK çalışanları hariç, firmanın eski sahipleri, yeni sahipleri alabilirler, satabilirler. Bu bir adımlık işlem değil. Çok görmemek lazım. Artık Latek firmasına ve bundan sonra halka açılacak firmalara bir kanal açılmıştır. Bunu herhangi bir yatırımcı gibi, herhangi bir tüccar gibi, herhangi bir iş adamı gibi akıllı kullanmak lazım. Kimse kimseden farklı değil, herkes hissedar bu şirkette. Bu fiyat iniş-çıkışlarında herkese bol kazançlar diliyorum.''

     Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan da, lojistik sektörünün önünün açık olduğunu, 5-6 milyar dolar hacme sahip sektörün gelecek 4-5 yılda bu rakamı en az 4'e, 5'e katlayacağına inandığını belirtti.

     Erdoğan, borsayla beraber hedeflerine çok daha kısa sürede ulaşacaklarını ümit ettiğini vurguladı.
     İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban ise borsanın, başarının ve başarısızlığın anında ödüllendirildiği bir yer olduğunu söyledi.

     Kurban, İMKB'nin daha çok sayıda firmanın borsaya gelmesini kaldırabilecek boyuta eriştiğini kaydetti.

     Konuşmaların ardından, SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk ve Demet Akbağ'ın birlikte gongu çalmasıyla seans açıldı ve Latek lojistik hisseleri borsada işlem görmeye başladı.

Beyaz, Benim ilk Gongum

Beyazıt Öztürk  "Levent Erdoğan benim çok sevdiğim bir dosttur, onu yalnız bırakmak istemedim. Benim de ilk gongum oldu. Borsada yatırım yaparım da bana bir teklif gelmedi. Ben değil ama ağabeyim daha çok ilgileniyor. Ben sadece kendi işimi yapıyorum. Borsa benim için bir mahalle gibi. Komşularına, iyi dostlarına, arkadaşlarına bazen kimsenin güvenmediği birine güvenerek yatırım yaparsın ve çok iyi bir dost kazanabilirsin. Burası da öyle gibi" dedi. 

Demet  Akbağ: Ben sadece borsa lokantasını bilirim

Demet  Akbağ ise "burası Hollywood stüdyosu gibi" dedi.  "Ben sadece borsa lokantasına gidebiliyorum diyen Akbağ, "Çünkü borsadan anlamıyorum. Levent Erdoğan çok eski dostum ve bir akrabalık durumumuz var. Bugün onu bu törende yalnız bırakmak istemedik. Benim de gong çalacağım aklıma bile gelmezdi. Şu anda burası benim için Hollywood stüdyolarından farksız" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde