Borsa İstanbul'da son üç yılın en büyük düşüşü: Borsa neden bir günde yüzde 5,67 değer kaybetti?

Borsa İstanbul'da son üç yılın en büyük düşüşü: Borsa neden bir günde yüzde 5,67 değer kaybetti?

Borsa son üç yılın en sert düşüşünü yaşadı. Bankacılık endeksi endeksi perişan etti.

Borsa İstanbul'da son üç yılın en büyük düşüşü: Borsa neden bir günde yüzde 5,67 değer kaybetti?
16px
24px
28.03.2019 08:04
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul'un BIST 100 endeksi günlük yüzde 5,67 düşerek Temmuz 2016'dan beri görülen en büyük değer kaybını yaşadı.

Bloomberg haber ajansı, bu düşüşün arkasında Türk Lirası'nda son bir haftadır yaşanan oynaklığı gören yatırımcıların Pazar günkü yerel seçimlerden önce elindeki hisseleri satma isteğinin yer aldığını belirtti.

Borsa İstanbul son dört gündür değer kaybediyor.

Reuters haber ajansı ise swap piyasasında Türk Lirası bulmakta zorluk çeken yabancı yatırımcının TL pozisyonlarını kapamak için ellerindeki hisse senedi ve bonoları satmak istemesinin borsanın düşüşünde rol oynadığını aktardı.

Londra'daki swap piyasasında Türk Lirası'nın gecelik faizi, yüzde 1.300'ü aşmıştı. Londra’ya ‘swap’ müdahalesi: Borsa çakıldı, tahvil faizleri zirveye çıktı

Yabancı bankaların Türk Lirası elde etmek için kullandığı Londra swap piyasasında Türk bankalarının yasal dayanaklarının da oldukça altında TL likiditesi sağlamak istemesi neticesinde bu gelişmenin yaşandığı belirtiliyor.

En çok bankacılık endeksi düştü

Bankacılık endeksi yüzde 7,62, holding endeksi yüzde 5,38 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında kazandıran olmazken en çok gerileyen bankacılık endeksi oldu.

Yüzde 8,9 değer kaybeden Garanti Bankası ise BIST 100 endeksindeki düşüşü sürükleyen hisse oldu.
100 hissenin 98'i düşerken sadece biri yükseldi.

Yılın ilk ayında yüzde 20 getiri sağlayan Borsa İstanbul iyi bir performans göstererek boğa piyasasına girmişti.

Yatırım riskini gösteren bir başka unsur olarak da Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,12'lik bir yükselişle Ekim ayından beri en yüksek seviyesine çıkarak 18,21 oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde