Borsa İstanbul'a yemekçi Genel Müdür

Borsa İstanbul'a yemekçi Genel Müdür

Borsa İstanbul’un başkan ve genel müdürün farklı isimlerden oluşacağı yeni yönetim anlayışı kapsamında kurumun yeni patronları belli oldu

Borsa İstanbul'a yemekçi Genel Müdür
16px
24px
31.03.2015 13:54
ABONE OLgoogle
Borsa İstanbul'un yeni genel müdürü, Turkish Do&Co’nun Genel Müdürü Tuncay Dinç oluyor.

DO&CO’DAN TRANSFER

Yeni Genel Müdür Tuncay Dinç’in Borsa İstanbul’un milletvekili seçimlerine İzmir’den Ak Parti adayı olarak katılmak üzere istifa eden Başkanı İbrahim Turhan’ın yakından tanıdığı bir isim olduğu belirtildi. Dinç de İbrahim Turhan gibi Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun. Dinç, son olarak halen Borsa’da işlem gören tek yabancı şirket olan Viyana merkezli Do&Co’nun Türk Hava Yolları ile ortak kurduğu Turkish Do&Co’nun genel müdürü vekili olarak görev yapıyordu.

YENİ BAŞKAN YÖNETİMDEN

Yeni Başkan Talat Ulussever ise, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünde tamamladı. “Finansal Kaynakların Yönetimi” dalında Carnegie Mellon Üniversitesinden (ABD) yüksek lisans, “Türkiye’de Yapılan Finansal Reformların Ekonomik Analizi” başlıklı teziyle Kansas Üniversitesinden (ABD) İktisat alanında doktora derecelerini aldı. Lisansüstü eğitimi boyunca Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan farklı üniversite ve kuruluşlarda analist, uzman ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 – 2007 yılları arasında ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Benedict College’da tam zamanlı Yardımcı Doçent olarak ders veren Ulussever aynı zamanda üniversitenin iştirak ve şirketlerinde araştırmacı ve danışmanlık görevlerinde bulundu.

2007 yılında Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi (Suudi Arabistan) Endüstri Yönetimi Fakültesi Finans bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. Akademik kariyeri boyunca çok sayıda uluslararası akademik sempozyumda sunumlar yaptı, müzakerelerde bulundu ve oturumlara başkanlık etti. Uluslararası hakemli dergilerde birçok makale ve kitap kritikleri yayımladı, bir çok projede proje yürütücüsü ve danışman olarak görevler aldı. 2013 yılının Şubat ayında Doçent olan Ulussever uluslararası bir çok uluslararası akademik dergi ve kurumun Yayın ve Bilimsel kurullarında görev yapmaktadır. 2010 yılından beri Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansında Baş Proje Direktörü ve Başkan danışmanı olarak görev yapan Ulussever ileri derecede İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.

Hülya Güler/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde