Bordo bereli yarbay şehit: 'Şehitlerimi orada bırakmam'

Bordo bereli yarbay şehit: 'Şehitlerimi orada bırakmam'

Dağlıca'daki pusuda şehit olan askerlerin arasında Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan da vardı

Bordo bereli yarbay şehit: 'Şehitlerimi orada bırakmam'
16px
24px
08.09.2015 07:23
ABONE OLgoogle
Dağlıca'daki pusuda şehit olan askerlerin arasında Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan da vardı. 39 yaşındaki şehit, geçen hafta 30 Ağustos'ta yarbaylık rütbesine terfi etmişti. Şehit Yarbay geride 2 çocuk bıraktı.
 
Dağlıca Tabur Komutanı Çelikcan, askerlerinin şehit haberini alınca " Şehitlerimi bırakamam" dedi ve kobra tipi zırhlı araçla yola çıktı. Ancak Kurmay Yarbay İlker Çelikcan ve beraberindeki diğer askerler de pusuya düşürüldü. 

"Şehitlerimi orada bırakmam" 

Uzaktan kumandayla patlatılan ve tahrip gücü çok yüksek olan bombalar yüzünden zırhlı Cobra’lardan biri 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Bu sırada ikmali sağlayan arkadaki birlikler, telsizle saldırıya uğradıklarını bildirdi.

Yardım çağrısına ilk cevap da Dağlıca Taburu’ndan geldi. Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, “Ben askerlerimi orada bırakmam” dedi ve zırhlı Kirpi aracıyla yardıma gitti. Ancak tam yaralılara ulaştıkları sırada teröristler, açtıkları ateşle en önde olan Kahraman Yarbay Çelikcan’ı da şehit etti. Ardından teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı.

Çelikcan’ı yakından tanıyan Güvenlik Uzmanı Metin Gürcan operasyondaki bilinmeyenleri canlı yayında anlattı.

ASKERLERİNİN ÖNÜNE ATILIP SAATLERCE ÇATIŞMIŞ

Şehit Yarbay’ı yakından tanıyan kendisi de asker kökenli olan Güvenlik Uzman Metin Gürcan operasyon ile ilgili bilgiler de verdi. Gürcan “Yarbay askerlerinin önüne atılarak saatlerce kahramanca teröristlerle çatıştı. Gözü kara, kahmaraman bir subaydı. Hep askerlerini düşünürdü” dedi.

BORDO BERELİ YARBAY
 
Kara Harp Okulu'ndan 1999 yılında mezun olan Çelikcan, bir süre Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaptı. Bordo bereliyken kurmaylık sınavını kazandı ve geçen hafta da 30 Ağustos'ta yarbaylık rütbesine terfi etti.
 
39 yaşındaki Yarbayın Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki evinde yas var. Şehidin Erzurum'un Olur ilçesi'ne bağlı Köprübaşı köyündeki baba evi de acı haberle yıkıldı..
 
Evli ve 2 çocuk babası şehit askerin, eşi Malatya'da doktor olarak görev yapıyordu.
 
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter hesabından şehit tabur komutanına rahmet diledi. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da şehidin ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde