Borç yapılandırmada son ödeme tarihi yaklaşıyor

Borç yapılandırmada son ödeme tarihi yaklaşıyor

6736 sayılı kanunla yapılandırılan borçlar için son gün 31 Mayıs

Borç yapılandırmada son ödeme tarihi yaklaşıyor
16px
24px
09.05.2017 08:40
ABONE OLgoogle

6736 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırmanın ilk taksit ödemesi için son gün 31 Mayıs.

Maliye Bakanlığı, Ocak ayında Borçların yeniden yapılandırılması başvurusunda bulunduğu halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenler, borçlarını geç ödeme zammıyla birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebileceklerini açıklamıştı.

Yapılandırma kapsamındaki taksitler de 4'er ay ötelenmişti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuyu hatırlatarak “Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" dedi. 

19 MİLYAR LİRA TAHSİL EDİLDİ

Ağbal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yapılan yapılandırmaya başvuran mükellefler için ocak ayındaki ödemeleri mayıs ayına ertelemiştik. Mayıs ayında mükelleflerin ödemesini yapması gerekiyor. Bu son derece önemli. Müracaat etmiş vatandaş ilk iki taksiti yatırmazsa kanunun getirdiklerinden yararlanma şansını kaybediyor. Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Yeni kanuna özel hüküm koyduk. Mayısta taksiti ödemeyenler yeni kanundan yararlanamıyorlar. Gerek birinci taksiti ödememiş gerek peşin ödemesini yapmayanlar için mayıs ayı son fırsattır. Böylelikle kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam etsinler. Mayıs ayı içinde ödemesini yapmayanlar için gerekli takibatı yaptıracağız. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin.19 milyar lira yapılandırma kanunu kapsamında tahsilat yaptık" 

YENİ YAPILANDIRMA KANUNU

Ağbal,yeni yasa teklifiyle ilgili olarak da "Zaman zaman yeniden yapılandırma kanunları çıkarıyoruz. Vatandaş borcunu normal süresinde ödeyemiyor, borçları ödeme için imkan getirelim. Borcunu yatıran vatandaşlar da var. İleriye dönük genel yapılandırma kanunları çıkarmayalım dedik. Yeni bir sistem kuralım" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde