Bonozedelere ödeme tasarısı TBMM'de

Bonozedelere ödeme tasarısı TBMM'de

Devlet Bakanı Şener: "Bonozedelere ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısını Meclis'e sevk ettik"

Bonozedelere ödeme tasarısı TBMM'de
16px
24px
09.05.2007 13:42
ABONE OLgoogle
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank bonozedelerine ödeme yapılması için hazırlanan yasa tasarısını TBMM'ye sevk ettiklerini belirterek, "Yasanın çıkmasının ardından bonozedelere Bakanlar Kurulu kararıyla birlikte defaten ödeme yapılacaktır" dedi.

Bakan Şener, Mortgage Yasası ikincil mevzuat çalışmaları ile ilgili Başbakanlık Merkez Binası'nda ilgili bürokratlarla bir araya geldi. Toplantı öncesinde açıklama yapan Şener, konu ile ilgili ilk toplantılarını 10 Mart'ta yaptıklarını hatırlatarak, yapacakları bu toplantıda da devam eden süreci değerlendireceklerini söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine Şener, düzenlemenin hükümetleri döneminde çıkarılmış önemli yasalardan biri olduğunu belirterek, "Bu sistem kısa vadeli olarak değerlendirilmemeli. Mortgage, tüm aile için güncel varlığını sürdürecek bir konudur" dedi.

İmarbank bonozedeler için yürüttükleri kanun çalışmaları hakkında da bilgi veren Şener, İmarbank'tan bono alanlara ödeme yapılması için hazırlanan kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'ndaki eksik imzaların tamamlanarak, Meclis'e gönderildiğini söyledi. Eksik imzaların girişimleri sonucunda dün itibariyle tamamlandığını ifade eden Şener, yasanın Meclis'ten biran önce çıkması için komisyon başkanı ve ilgililerle görüşeceğini belirtti. Şener, Yasanın Meclis'ten çıkmasının ardından ödeme şekli, faiz oranı, ödemeye ne zaman başlanacağı gibi konuların Bakanlar Kurulu kararıyla belirleneceğini, bunun arkasından da ödemenin defaten yapılacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde