Bolu Dağı tünelinde faciadan dönüldü

Bolu Dağı tünelinde faciadan dönüldü

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul-Ankara istikametinde bir otomobilin yanması sonrasında, tünel içinde kalan sürücüler ölümden döndü.

Bolu Dağı tünelinde faciadan dönüldü
16px
24px
21.08.2013 14:41
ABONE OLgoogle

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul-Ankara istikametinde bir otomobilin yanması sonrasında, tünel içinde kalan sürücüler ölümden döndü. Tünelin Ankara istikametinden çıkan dumanlar korku filmlerini aratmadı.

Edinilen bilgiye göre yangın, saat 11.50 sıralarında İstanbul’dan Ankara istikametine giden Lütfü Çam idaresindeki 34 BT 1390 plakalı otomobil, tünele girdikten bir kilometre sonra bir anda durarak yanmaya başladı. Sürücü ve araçta bulunan iki kişi canlarını zor kurtardı.

Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara istikameti bir anda dumanlarla kaplandı. Tünelin içinde bulunan fanlar dumanın çıkması için Ankara istikametine doğru çalıştırıldı.

Yaklaşık 40 dakika trafik ulaşıma kapalı kalırken, otomobil sürücüsü tünelde itfaiye olmamasına tepki gösterdi.

Sürücülerin de yardımda bulunmadığını belirten Lütfü Çam, “Tünele girdikten sonra bir anda otomobil durdu ve alev aldı. Kendimizi dışarıya zor attık. 20 dakika bekledik ancak itfaiye gelmedi. Tünelde itfaiye olmaması şaşırtıcı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibinin müdahalesiyle araç söndürülürken, otomobil kullanılmaz hale geldi. Tünelde bulunan dumanın tahliyesi için fanlar çalıştırıldı. Yol yaklaşık 40 dakika sonra ulaşıma açıldı.

İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini, sürücülerin yardım da bulunmadığını belirten Lütfü Çam, "Araç bir anda motor kısmından alev aldı. Aracı yolun sağına park ettim. Sadece bir sürücü yangın söndürme tüpüyle yardıma geldi. İtfaiye geç geldi" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde