Boğaziçi, Yılın İşkadını ve işadamını seçti

Boğaziçi, Yılın İşkadını ve işadamını seçti

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün düzenlediği anket sonucu Yılın İşkadını ve Yılın İşadamı belli oldu

Boğaziçi, Yılın İşkadını ve işadamını seçti
16px
24px
09.12.2013 13:26
ABONE OLgoogle

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün düzenlediği anket sonucu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer Yılın İşkadını ödülüne layık görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün her yıl düzenlediği “Management Study in Engineering” etkinliği bu yıl renkli geçti. Etkinliğe katılan farklı mesleklerden mühendis kökenli işadamı ve yöneticiler, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrenci ve mezunlara deneyimlerini aktardılar. Öğrenci ve yeni mezunların kendi aralarında fikir alışverişinde de bulundukları etkinlikte ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi'nin “Yılın İşkadını ve Yılın İşadamı Ödülleri” de verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün düzenlediği anket sonucu, Yılın İşkadını, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer seçildi.  Öğrenciler Yılın İşadamı olarak da Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu  seçtiler.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Suzan Sabancı Dinçer, 1912’de kurulan ve ilk mezunlarını 1916’da veren Boğaziçi Mühendislik Fakültesi’nin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyaç duyduğu mühendis açığının kapanmasındaki rolünün muazzam olduğuna işaret ederek, “Bu sene 150. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Boğaziçi Üniversitesi’nin siz değerli öğrencilerinden bu anlamlı ödülü almak benim için büyük bir onur kaynağı. Değişen ve dönüşen Türkiye ekonomisinin en büyük gücü,  şüphesiz iyi yetişmiş, kaliteli eğitim görmüş, yeniliğe ve girişime odaklı insan kaynağı olacak. Bu insan kaynağının yaratılmasında en büyük paylardan biri Boğaziçi Üniversitesi'ne ait.” dedi.

Akbank olarak, insan gücüne yatırım yapmaya önem verdiklerini belirten ve  iş yaşamında en önemli kaynağın ve farkın insan olduğunu vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, Boğaziçili öğrencilere de, ”Birçok başka sektörde olduğu gibi, bankacılık sektöründeki  yenilikçi atılımlarda da Boğaziçililerin rolü büyük. Bizim de Akbank’ta 300’e yakın Boğaziçilimiz var.  Akbank olarak, Türk bankacılık sektöründeki liderliğimizi, güçlü büyüme ve kârlılık odaklı performansımızla sürdürüyor; yüksek nitelikli Akbanklılarla uluslararası düzeyde atılımlarımıza devam ediyoruz. Çalışkan, dinamik, yaratıcı, insiyatif sahibi, dürüst bireylerden oluşan bir ekip oluşturmak başarı için en önemli koşulların başında geliyor.  Boğaziçi Üniversitesi, genç arkadaşlarımın önüne hemen tüm alanlarda kariyer yapma fırsatını koyuyor.  Eminim aranızda bankacılığı seçmeyi düşünenler de var.”  dedi ve şu çağrıyı yaptı:

“Bankacılık heyecanlı ve iş tatmini kuvvetli bir alan. Bir bankacı her zaman pek çok sektöre hâkim, donanımlı ve sürekli öğrenmeye açık olmalı. Bankacılığın farklı disiplinleri barındıran yapısı, sektörü dinamik ve çekici kılıyor. Önünüzde fırsatlarlara dolu bir gelecek var. Bugünün çalışan, merak eden, araştıran, öğrenen gençleri olarak, geleceğin iyi birer yöneticisi olacaksınız.”

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde 6-7-8 Aralık'ta gerçekleşen “Management Study in Engineering” etkinliğinde Ar&Ge simsarı Bilal Kaafarani, Taha Holding CEO'su İsmail Kısacık ile Peak Games, Lidyana, Mavikep gibi başarılı işlere imzasını atan Hakan Baş, ING Bank CIO'su Hüseyin Sivri, Deloitte Partner’ı Yücel Ersöz gibi önemli isimler  de öğrencilerle buluştu.

Mühendislik Kulübü, bu yıl da yönetici olmak isteyen herkese hitap eden etkinliğin amacını, “katılımcılara geleceklerinde atacakları adımları, daha önce atmış profesyonel yöneticilerden ve tecrübeli eğitimcilerden bilgi alarak daha kolay planlamalarına yardımcı olmak” olarak belirledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde