Boğazdan su boru hattı için ihale açılacak

Boğazdan su boru hattı için ihale açılacak

İBB Başkanı Kadir Topbaş, boğazdan ikinci bir su boru hattı için ihale çalışmasına başladıklarını söyledi.

Boğazdan su boru hattı için ihale açılacak
16px
24px
29.06.2007 11:36
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, boğazdan ikinci bir su boru hattı için ihale çalışmasına başladıklarını söyledi.

Alibeyköy Barajı'nın su azlığı nedeniyle kullanılamaz duruma gelmesinin ciddi bir sıkıntı oluşturmadığını ifade eden Topbaş, suların dikkatli kullanılması halinde mevcut rezervin yağış sezonuna kadar götüreceğini kaydetti.

Kadir Topbaş, İzlanda Cumhurbaşkanı Ragner Grimsson ile Çırağan Sarayı'nda bir araya geldi. Konuk cumhurbaşkanı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Topbaş, çevre ve alternatif enerjilerle ilgili konuları görüştüklerini söyledi.

Grimsson'un İstanbul'daki çalışmalardan bilgisi olduğunu aktardığını belirten Topbaş, "Müşterek çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. Yenilenebilir enerji konusunu da görüştük. İzlanda'nın bu konuda başarılı olduğu alanlar var. Bizim de konuyla ilgili çalışmalarımız olduğunu aktardık. Hidrojen enerjisinden istifade etmek için çalışmalar yaptığımızı ilettik. Önümüzdeki günlürde bizim ilgili birimlerimizden yetkilileri göndererek alternatif enerjilerle ilgili oradaki çalışmaları yerinde inceleteceğiz." diye konuştu.

Topbaş, konuk cumhurbaşkanının küçük yaşta uyuşturu kullanımıyla mücadele konusunda istanbul'un da katılımını istediğini belirterek, "Biz zaten Avrupa'daki bir birimle birlikte çalışıyoruz. Bazı projelerimizden bahsettik. Enterasan bulduğunu söyledi." dedi. İzlanda Cumhurbaşkanı Grimsson, sarayı gezerek bilgi aldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, Alibeyköy Barajı'nın su azlığı nedeniyle kullanılamaz hale gelmesinin ciddi bir sorun teşkil etmediğini ifade etti. Bu barajın yedekleme amacıyla yapıldığını ve küçük bir kaynak olduğunu aktaran Topbaş, "Şu an İstanbul'da 317 milyon metreküp su rezervi var. Dikkatli kullanırsak yağış sezonuna kadar bizi götürecek. İstanbullular bu konuda hassas. Şu an geçen yıldan gelen rezervi kullanıyoruz, yeni barajlar da yapılmamış olsaydı ciddi sıkıntı çekerdik. Şu an ciddi sıkıntı yok ama yine de dikkatli olmalıyız." dedi.

Park ve bahçe sulamaları için artezyen çalışmalarına başladıklarını belirten Topbaş, boğazdan ikinci bir su boru hattının geçişiyle ilgili talimat verdiğini söyledi. 160 santimetrelik bir boru hattı geçişi için ihale çalışmasına girildiğini kaydeden Topbaş, bu hat ile iki yaka arasındaki su dengesini sağlayacaklarını aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde