Boğazda yalısı 20 gayrimenkulü vardı!

Boğazda yalısı 20 gayrimenkulü vardı!

Sanayi Bakanlığı’nın bir süre önce denetlediği Kayseri Şeker Fabrikaları’nda yolsuzluk operasyonu yapıldı

Boğazda yalısı 20 gayrimenkulü vardı!
16px
24px
01.12.2010 07:40
ABONE OLgoogle

Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındı. Özışık son dönemde yaşadığı lüks hayatla gündeme gelmişti.
Beş ayrı ilde yapılan operasyonda aralarında Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in talimatı üzerine Kayseri Şeker Fabrikalarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Kayseri, Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Aralarında Vedat Ali Özışık’ın da yer aldığı 27 kişi gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınanlar arasında Kayseri’de bir caminin imamı olarak görev yapan A.Ç. de var.

Operasyonda Özışık’ın kardeşi Burhan Özışık da yakalandı, bu kişilerle birlikte 1 Glock marka tabanca ele geçirildi. Soruşturma kapsamında “haksız kazanç elde etme”, “genel kurul seçimlerinde aday olan kişileri sindirme” ve “aşırı zenginleşme” iddialarının bulunduğu ifade edildi.

Ferrariler, jeep’ler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin, bir süre önce 300 bin pancar çiftçisinin ortak olduğu Türkiye’nin 52. büyük şirketi olan Kayseri Şeker’le ilgili hazırladıkları raporun ayrıntıları basına yansımıştı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 2003’te özelleştirmeden satın aldığı Kayseri Şeker’le ilgili çarpıcı tespitlere yer verilen raporda, özelleştirmeden önce 900 olan çalışan sayısının Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık yönetiminde 2 bin 300 kişiye yükseldiği belirtildi. Bu süreçte Özışık’ın 81 akrabası ve çoğu kendi köyünden 400’ün üzerinde yakınının şirkette çalışmaya başladığı vurgulanırken, Özışık ve yakınlarına  toplam değeri 2 milyon euroyu (4 milyon lira) bulan 12 adet makam aracı alındığı, bu lüks araçlar içinde 4x4 jipler ile Ferrari gibi birçok ünlü marka bulunduğu belirtildi.

Boğaz’da yalısı ve 20 gayrimenkulü var

Özışık’ın şirketin satın alınmasından sonra gayrimenkul zengini olduğu, bu dönemde kendi adına birçok ev satın alırken, şirkete de kendi kullanımı için lüks ve gereksiz gayrimenkul alımları yaptırdığı iddia edildi. Özışık’ın kendi aldığı ve şirkete aldırdığı gayrimenkullerin sayısının 20’yi aştığı öne sürülürken, en dikkat çekici harcamanın ise Özışık’ın İstanbul’a gidişlerinde kalması için şirketin MHP’nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mimar Ahmet Vefik Alp’in Sarıyer’deki 10 milyon TL’lik Boğaz’a nazır yalısını aldığı bilgisi basına yansımıştı.

MANKENİN DE ADI KARIŞTI

Yolsuzluk operasyonuna manken Özge Şenocak’ın da adı karıştı. Özışık’la aşk yaşadığı öne sürülen ve telefon dinlemesine takılan manken Şenocak’ın de ifadesine başvurulurken gözaltı sayısı akşam saatlerinde 30’a ulaştı. Polis gün boyu soruşturmanın merkezindeki Kayseri Şeker’de arama yaparak bazı dosyalara ve bilgisayarlara el koydu. Kayseri’nin yanı sıra Yozgat, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Gaziantep’te gözaltına alınanlar Kayseri’ye gönderildi. Zanlılara ilişkin ‘haksız kazanç elde etme’, ‘genel kurulda aday olan kişileri sindirme’ iddialarının bulunduğu ifade ediliyor.

Milliyet/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde