Boğaz’daki ünlü restorana tahliye şoku

Boğaz’daki ünlü restorana tahliye şoku

Rumelihisarı'nda 24 yıldır hizmet veren Doğa Tepe adlı içkili restoran İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden boşaltıldı

Boğaz’daki ünlü restorana tahliye şoku
16px
24px
30.07.2015 05:55
ABONE OLgoogle
İstanbul Boğazı’nda çok sayıda kaçak yapıya göz yuman İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün şaşırtan bir adım attı. 24 yıldır faaliyet gösteren, ruhsatlı, tüm izin belgelerine sahip Doğa Tepe adlı restorana yaklaşık 200 kişilik ekip gönderen İBB, kiracısını polis ve zabıtalar himayesinde tahliye etti.

Doğa Tepe restoranın işletmecisi Erol Aslan, “Yürütmeyi durdurma kararı için açtığımız davaların sonucunu beklemeden, hiçbir gerekçe göstermeden bizi çıkardılar” dedi. Alınan yıkımı kararını durdurduklarını kaydeden Aslan, “Tahliye için açtığımız dava devam ediyor. Görüşmeye yanaşmayıp zorbalıklı tüm eşyalarımızı kapının önüne koydular” diye konuştu.

İÇKİLİ OLDUĞU İÇİN



Restoranın içkili olduğu için böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten Aslan şöyle devam etti:

“24 yıldır her ay belediyeye kira ödüyoruz. Biz geldiğimizde mezbelelik olan alanı doğaya hiçbir zarar vermeden yeniledik ve çevresini düzenledik. Şu an 50 çalışanımız işsiz kaldı. Maddi manevi kaybımız eğer mahkeme lehimize karar verirse nasıl karşılanacak? Bize işgalciymişiz gibi davranıyorlar. Burası biz çıkarıldıktan sonra birilerine peşkeş çekilecek. Bunun ilk adımlarını hemen yanı başımızda AKP’ye yakın bir işadamının müze adı altında kendisi için inşa ettiği köşkte gördük” dedi.
İsmail Şahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde