Boğaz'da Rus provokasyonu: Bakandan sert tepki

Boğaz'da Rus provokasyonu: Bakandan sert tepki

Rus savaş gemisindeki bir askerin Boğaz geçişi boyunca omzunda füze taşıdığı görüldü. Rus gemisinin Boğaz'dan geçtiği sırada 3 NATO gemisi de İstanbul'a geldi.

Boğaz'da Rus provokasyonu: Bakandan sert tepki
16px
24px
06.12.2015 13:11
ABONE OLgoogle
İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan 112.5 metre uzunluğundaki Rus Savaş Gemisi Caesar Kunikov'un, Ege Denize'ne açılarak Akdeniz'e doğru yola çıktı. Rus bir askerin omuzdan havaya atılan füzeyi geminin Boğaz'dan geçişi boyunca omuzunda taşıdığı görüldü.


Fotoğraflar Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yörük ve Fotoğrafçı Emre Dağdeviren'e ait. İki isim de Boğaz gözlemcisi olarak tanınıyor. Rus gemisinin Boğaz'dan geçtiği sırada ise 3 NATO gemisi de İstanbul'a geldi.

Akdeniz 13 ülkenin savaş gemileriyle doldu

Suriye'de sular iyice ısındı. BM'nin 1 Ocak için ateşkes çağrısına az bir zaman kala bu ülkede söz sahibi olmak isteyen ülkeler harekete geçti. Akdeniz Türkiye ve Suriye dışında 13 ülkenin savaş gemileriyle doldu. Amerikan, İngiliz, Fransız ve Rus jetlerinin her gün bomba yağdırdığı bölgeye Almanya, Kanada, Hollanda, Belçika ve İran'ın dışında Çin de geliyor. Türkiye ise çıkması muhtemel yangın için teyakkuza geçti. 

Çavuşoğlu'ndan silahlı Rus gemisi açıklaması

Rusya'ya ait bir savaş gemisinin Boğaz'dan geçişi sırasında bir askerin omuzunda füze taşımasına Türkiye'den ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rus gemilerinin silah göstermesi provokasyondur" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'ya ait savaş gemisinin Boğaz’dan geçişi sırasında bir askerin omuzunda füze taşıdığı görüntüyü değerlendirdi.
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rus gemilerinin silah göstermesi provokasyondur. Umarım bir tekrarı olmaz" değerlendirmesi yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde