Bodrum'un gözdesine yurt dışından teklif var

Bodrum'un gözdesine yurt dışından teklif var

Bodrum eğlence turizminin neredeyse yüzde 60’ını tek başına üstlenen kulüp çok ciddi ortaklık ve franchising teklifleri alıyormuş.

Bodrum'un gözdesine yurt dışından teklif var
16px
24px
22.05.2015 10:08
ABONE OLgoogle
Bodrum denilince akla ilk olarak eğlence turizmi, ardından da Halikarnas Club gelir. Bodrum eğlence turizminin neredeyse yüzde 60’ını tek başına üstlenen kulüp son iki yıl dünyada 600’den fazla yayın organında yer almasıyla dikkat çekmişti. Şarkılara da ilham olan Halikarnas Club, 12 Haziran’da 2015 yılı sezonunu açmaya hazırlanıyor. 

Duyduğumuz kadarıyla Halikarnas Club çok ciddi ortaklık ve franchising teklifleri alıyormuş. Ancak sahibi Süleyman Demir franchising yerine yurtdışında ortaklık tekliflerine çok daha sıcak bakıyormuş.

Franchising’de karşı tarafın çok önemli olduğunu ve kontrolün çok daha zor olduğunu düşünen Demir, bu kapsamda yüzde 50-50 ortaklık için görüşmelere başlamış bile. “Yurtiçinde bir tane Halikarnas var; ikincisin yaptırmak istemiyorum” diyen Demir, Miami, Mykonos, Marbella ve Dubai’den gelen yurtdışı ortaklıkları için “Düşündüğüm Halikarnas olacaksa neden olmasın?” diyormuş.

En önemli şartı ise deniz kenarında, iskelesi ile yatların yanaşabileceği bir yerin olmasıymış. Her yere aynı konsepti taşımam lazım diyen Demir, bütün şubelerinde Bodrum Halikarnas’ta olduğu gibi su gösterileri yapmak istiyormuş. Ama anlaşılan franchising konusuna da çok uzak değil. İngiltere ve Dubai’de bulunan iki ayrı grupla da çerçevede görüşmeler devam ediyormuş. 

Bu arada sezon açılışının 12 Haziran’da büyük bir parti ile gerçekleştirilecek olan Halikarnas Club’ta 1 milyon dolarlık yatırım ve birçok yenilik yapılmış. Örneğin, Litvanya’dan akademik kariyerleri olan şov grupları geliyormuş. Teknolojide ise Las Vegas’ı aratmayacak yatırımlar devreye giriyormuş. Bu kapsamda altı metre yukarıya alev saçan makinaların yanı sıra buz makinaları sipariş edilmiş. Soğuk hava fışkırtan buz makinaları ile birkaç saniye insanların buz kesmesi sağlanıyormuş. Öte yandan Las Vegas’taki şovları ile yer çekimine karşı koyan ve insanları büyüleyen dünyaca ünlü Kübalı iki akrobat Golden Hercules’le de anlaşma yapılmış. 

45-50 arasında değişen garson kadrosunda da yeniliklere gidilmiş. Daha güler yüzlü bir ortam yaratmak amacıyla kız- erkek dağılımının yarı yarıya gerçekleşmesi için işe alımlar gerçekleşmiş. En önemli kriter ise personelin çok iyi derecede İngilizce bilmesi ve prezantabl olmasıymış. Bu arada müdavimlerine bir de müjde verelim. Geçen yaz hafta içi 50 TL, hafta sonu 60 TL olan giriş ücreti 2015 sezonu için de geçerli olacakmış.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde