Bodrum'da kaçak yıkımlar başlıyor

Bodrum'da kaçak yıkımlar başlıyor

Müfettişler, Başbakan Erdoğan’ın çarpık kentleşmeye dikkat çektiği Bodrum’u denetledi.

Bodrum'da kaçak yıkımlar başlıyor
16px
24px
27.08.2013 04:44
ABONE OLgoogle

Ekibiyle birlikte geç­ti­ği­miz haf­ta bir yat­la Bod­rum koy­la­rı­nı do­la­şan Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan, kıyı şeridindeki kaçak ya­pı­laş­may­la il­gi­li düğ­me­ye bas­tı. Baş­ba­ka­nın tek tek not et­tir­di­ği Bod­rum Tor­ba­’da­ki 5 otel ile vil­la­la­ra, verilen emir üzerine jet hı­zıy­la teb­li­gat gön­de­ril­di. Otel ve villa sahiplerine, “30 gün için­de yı­kın, yok­sa biz yı­ka­rı­z” de­nil­di.

Müfettişler, Başbakan Erdoğan’ın çarpık kentleşmeye dikkat çektiği Bodrum’u denetledi. Torba ve Güvercinlik’teki yapıların % 60’ı yasalara aykırı çıktı. Bakanlık süre verdi: Yıkmazsanız, biz yıkarız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Bodrum koylarını denizden denetlemesi ve çarpık kentleşmeye dikkat çekmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inceleme başlattı.

Dört müfettiş Torba ve Güvercinlik koylarında denetimlerde bulundu. Başta lüks oteller ve eğlence merkezleri olmak üzere binaların yüzde 60’ının yasalara aykırı olduğu belirlendi. Söz konusu binaların büyük bölümünün 100 metrelik kıyı yapılaşma sınırına uymadığı, SİT alanı olan bölgelere inşa edildiği tespit edildi. Bakanlık, bina sahiplerine mülklerini yıkmaları için süre verdi.

ÇEVRECİLERDEN BAŞBAKAN’A DESTEK

- Bodrum Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar: Kamuya kapatılan deniz kıyılarının tamamının tekrar halka açılmasını istiyoruz. Bu iş sadece Bodrum Belediyesi sınırları içinde yer almamalı. Tüm Bodrum yarımadasında bu uygulama öncelikli olarak yapılmalı.

- Muğla Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Develi: Bodrum, İstanbul’un gecekondu mahallelerinden daha kötü. Başbakan’ın kıyılara el atması sevindirici. Yapılaşma kusurları ve ihlaller engellenmeli.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde