Böcek davasında Hasan Palaz'a tahliye

Böcek davasında Hasan Palaz'a tahliye

Hasan Palaz'ın da bulunduğu 3 sanık, Böcek Davası'na ilişkin hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile açılan davadan 100 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

Böcek davasında Hasan Palaz'a tahliye
16px
24px
07.07.2015 12:42
ABONE OLgoogle
Aralarında TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 3 sanık, Böcek Davası'na ilişkin hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile açılan davadan 100 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

Sahte diplomalı kişilerin işe alınması iddiasıyla açıklan davadan da geçtiğimiz günlerde beraat eden Hasan Palaz, bu karardan birkaç gün sonra, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazına (böcek) ilişkin davadan da suçsuz bulunarak hakkında beraat kararı verilmişti. Tutuklu bulunduğu 3 davanın 1'sinden beraat eden, Palaz, iki davadan da tahliye edildi. Palaz'ın ilerleyen saatlerde Sincan Cezaevi'nden çıkması bekleniyor.

'İSTENİLEN RAPORU VERMEDİĞİM İÇİN TUTUKLANDIM'

Geçtiğimiz Nisan ayının başında tutuklanan Hasan Palaz, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili raporu tahrif etmesiyle istendiğini açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde