Bitcoin şirketini dolandırdı, ‘patrona şaka yaptım’ dedi

Bitcoin şirketini dolandırdı, ‘patrona şaka yaptım’ dedi

Bitcoin şirketinden 1 milyon 300 bin liralık vurgun yapan dansçı Aykan D.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Bitcoin şirketini dolandırdı, ‘patrona şaka yaptım’ dedi
16px
24px
07.02.2018 08:12
ABONE OLgoogle

Aykan D.'nin "Patrona şaka yaptım" diyerek kendisini savunduğu öne sürüldü. Tutuklanan şüphelinin geçmiş işlemleri incelemeye alındı.

Merkezi İstanbul’da bulunan, “Bitcoin” ticareti yapan bir firmanın hesaplarından 1 milyon 300 bin lira çalındı. Şirket yetkilileri durumu Istanbul Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirince soruşturma başlatıldı.

Siber Suçlar dedektifleri, şirketin Bitcoin satışlarını inceledi. Bilgisayar Log kayıtlarına bakıldı. Şirket çalışanı Aykan D.’nin, üst düzey bir şirket çalışanının şifresini ele geçirdiği belirlendi. Şüphelinin, iki arkadaşına bir bankada hesap açtırdığı ve Bitcoin almış gibi gösterdiği belirlendi. Şüphelinin 2 hafta sonra bu parayı çektirdiği anlaşıldı.   Ünlü yarışmayla tanınmıştı... Milyonluk Bitcoin vurgunu

680 BİN LİRA ELE GEÇİRİLDİ

Çalıştığı şirketi dolandırarak 1 milyon 300 bin lira vurgun yaptığı öne sürülen Aykan D., bu paranın 500 bin lirasıyla cip satın aldı. Aracı başka bir akrabası üzerine kaydettirdi. Plakasını ise oğlunun adına aldı. Daha önce özel bir kanaldaki yetenek yarışmasına dans gurubuyla katılan Aykan D. ve 2 arkadaşı gözaltına alındı. Aramalarda 680 bin lira para ele geçirildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Aykan D. ve 2 arkadaşı adliyeye sevk edildi. Aykan D. ilk önce “Ben şaka yaptım. Patrona ders vermek istedim” dediği öne sürüldü. Satın aldığı lüks cip sorulan şüphelinin “Aracı da patronun kendisine hediye edecektim” diye cevap verdiği iddia edildi. Aykan D. mahkemece tutuklandı. “Onların ilgisi yok, ikisini de ban dahil etti. Tüm suç benim” dediği öne sürülen 2 kişi ise adli kontrol hükmü uygulanarak serbest bırakıldı. Siber Polisi’nin şüphelinin geçmiş işlemlerini de incelemeye aldığı öğrenildi.

Habip Atam/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde