Birkaç telefonda döner sermayeyi boşalttılar

Birkaç telefonda döner sermayeyi boşalttılar

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin döner sermaye hesabı filmlere konu olacak bir yöntemle boşaltıldı.

Birkaç telefonda döner sermayeyi boşalttılar
16px
24px
21.02.2013 08:43
ABONE OLgoogle

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin döner sermaye hesabı filmlere konu olacak bir yöntemle boşaltıldı.

Önce Sağlık Bakanlığı'ndan aradığını söyleyerek üniversitenin döner sermaye hesabı bilgilerini alan dolandırıcı, ardından Ziraat Bankası'nı arayıp üniversiteye acil döviz lazım olduğunu söyledi. Bankadaki memur hiç şüphelenmedi. Sadece faksla bir talimat istedi. Gelince, hesaptaki 1.5 milyon liranın 620 binini  dolandırıcının daha önce 3 arkadaşını göndererek pazarlık yaptığı dövizcinin hesabına aktardı. Çete üyeleri paranın karşılığı 261 bin 600 Euro'yu alıp kayıplara karıştı.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Dicle Üniversitesi Hastanesi Döner Sermayesi, Rektörlük Saymanlığı'ndan 10 Şubat'ta öğretim görevlisi, doktor ve personelin döner sermaye paylarının yatırılmasını istedi. Ancak hesapta eksik para olduğu fark edildi.

Personeline döner sermaye paylarını yatıramayan hastane yönetimi, resmi internet sitesinde hesaplarının dolandırıcılar tarafından boşaltıldığını duyurdu. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis harekete geçti. Döviz bürosundaki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen Murat U., Mehmet B. ve Hasan A.  helikopter destekli operasyonla yakalandı. Daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.  Polis, 5 ayrı ilde dolandırıcılıktan aranan ve İstanbul'da olduğu tahmin edilen O.İ.'yi arıyor.

HOCALARIN PARASI ÖDENDİ

Öte yandan bankanın teyit almadığı için hatalı olduğu gerekçesiyle hastane çalışanlarının mağdur olmaması için parayı yatırdığı öğrenildi. Hastane yönetimi, 15 Şubat'ta döner sermaye ve denge tazminatlarını personelin hesabına aktardı.

'Sesini çok benzettim'
 
Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan banka görevlisi N.Ö., arayan kişinin sesini, Dicle Üniversitesi Saymanlığı'ndan sürekli görüştüğü bir kişinin sesine benzettiğini, bu nedenle güven duyduğunu belirterek, "Acil döviz ihtiyacı olduğunu söyleyince bankada yeteri kadar olmadığını belirttim. Faksla işlem yapamayacağımızı söyledim, ama Rektörün sıkıştırdığını söyleyince işlemi talimatın aslını kısa sürede ulaştırması kaydıyla gerçekleştirdim" dediği öğrenildi.  Öte yandan dövizcinin hesabına konulan tedbir itiraz üzerine kaldırıldı.

Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde