Birisi gidici: Kabinede değişecek sürpriz isim kim?

Birisi gidici: Kabinede değişecek sürpriz isim kim?

AKP’yi yine bakanlık heyecanı sarmış görünüyor. Bakanlar Kurulu’nda değişiklik söylentisi AKP Meclis Grubu’nu hareketlendirdi.

Birisi gidici: Kabinede değişecek sürpriz isim kim?
16px
24px
17.12.2017 15:53
ABONE OLgoogle

İsmet Özçelik'in köşe yazısından alıntı

Kabinede değişecek sürpriz isim kim?

AKP’yi yine bakanlık heyecanı sarmış görünüyor. Bakanlar Kurulu’nda değişiklik söylentisi AKP Meclis Grubu’nu hareketlendirdi.

Kapalı kapılar arkasında kulisler hızlandı. Herkes derinden yol almaya çalışıyor. Milletvekilleri Erdoğan’a etki edebilecek isimler üzerinden kulis yapıyor. Rüyasında “Kırmızı plakalı araba” görenlerin sayısının yüksek olduğu ifade ediliyor.

KİMLER GİDECEK?

Kimlerin bakan olacağından çok kimlerin gideceği merak ediliyor. Tahmin edilen bazı isimler ortak. Bir önceki kabine değişikliğinde kalmaları şaşkınlık yaratmıştı. Şimdi onların değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kiminin yakın çevresi FETÖ ile bağlantılı. ByLock sıkıntısı içinde olanlara vurgu yapılıyor.

AKP kulislerinde bir fısıltıdır gidiyor. “Sürpriz bir isimden” söz ediliyor. Kim olduğunu öğrenmeye çalışıyorum, ser verip sır vermiyorlar. Belli ki adını söylemekten korkuyorlar.

KİM?

Gazetecilik hastalığı. Öğrenemeyince içim içimi yiyor. Başlıyorum tırmalamaya. Ama bir adım bile ilerleyemiyorum.

Kime yanaşsam “sürpriz isme” gelince anında konuyu kapatıyorlar. Kısa sürede de yanımdan uzaklaşıyorlar.

En son Amerika’da görülen davada Rıza Sarraf’ın ifadelerini inceledim. Buradan bir ipucu bulur muyum diye uğraştım. Bazı tahminlerim oldu. Ama ciddi bir sonuca varamadım.

YURTDIŞINDA TUTUKLANMA KAYGISI

AKP’deki gelişmeleri çok yakından takip eden isimlere, “Tamam ismini söylemeyin, ama neden alınacağını söyleyin” dedim. Yine konuşmadılar. Sadece, “Yurtdışında tutuklanma kaygısı” imasında bulundular.

Belli ki ABD’nin yürüttüğü operasyonun devam edeceği tespiti yapılıyor. Buna göre önlemler geliştiriliyor.

ERKEN SEÇİM ERTELER Mİ?

Daha önce Bakanlar Kurulu’nda yapılması planlanan kapsamlı değişiklik erken seçim nedeniyle ertelenmişti. Sonra erken seçim rafa kaldırıldı. AKP il örgütlerinde ve AKP’li belediyelerde temizlik başladı.

“Metal yorgunluğu” adı altında epeyce bir düzenleme yapıldı. Şimdi yeniden erken seçim tartışılmaya başlandı. Nisan’da “baskın seçim”, 15 Temmuz’da “erken seçim” tahminleri yapılıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı. Her gün yeni müjdeler (!) açıklanıyor.

Erdoğan’ın anketlere göre hareket edeceği kesin. Bakanlar Kurulu’nda yapılacağı ifade edilen kapsamlı değişikliğin kaderini de erken seçim belirleyecek gibi. Erdoğan’ın erken seçim kararı alması halinde Bakanlar Kurulu operasyonunu yine erteleyebileceği bildiriliyor.

***

AYKAN ERDEMİR

Aykan Erdemir. Eski CHP milletvekili. Hakkında FETÖ’den tutuklama kararı verildi. Mal varlıklarına da el kondu.

CHP milletvekili olduğu dönemde FETÖ ile ilişkisi biliniyordu.

Dönemin Grup Başkanvekillerinden birinin odasında benim de olduğum bir ortamda açıkça konuşulmuştu. Bazı ilişkileri eleştirilmişti. Özellikle ABD’deki ilişkileri gündeme getirilmişti.

KİMİN KONTENJANINDAN?

Benim merak ettiğim Aykan Erdemir’in CHP’de nasıl milletvekili olduğu?

Kim önerdi? Erdemir’in milletvekili yapılması için kişisel kredisini kullanan MYK üyesi kim? Şimdi nerede, hangi görevde? Hâlâ milletvekili mi? Erdemir konusunda çok ısrarcı olduğu söyleniyor. Bu kadar ısrarcı olmasının nedeni ne?

O MYK üyesi kendi mi istedi, yoksa başkasının isteğini o mu dillendirdi? ABD büyükelçiliğinin ya da Pensilvanya’nın bu işte parmağı var mı?

İnsan merak ediyor işte!

Kaynak: Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde