Biri Erdoğan'a Eren hakkında doğruyu söylesin!

Biri Erdoğan'a Eren hakkında doğruyu söylesin!

Başbakan Tayyip Erdoğan, giydiği gömlekler için, “Yerli Lacoste, Bitlis üretimi” tanımı yaptı. Ancak ..

Biri Erdoğan'a Eren hakkında doğruyu söylesin!
16px
24px
13.07.2010 08:39
ABONE OLgoogle

Başbakan Tayyip Erdoğan, giydiği gömlekler için, “Yerli Lacoste, Bitlis üretimi” tanımı yaptı. Ancak Lacoste Fransız bir marka, Türkiye’deki üretim ve dağıtım hakları Bitlis kökenli Eren Holding’e ait. Lacoste ürünlerinin bir kısmı Fransız tekstil firması Devanlay SA ve Eren ortaklığıyla Çorlu’da üretiliyor. Gömleklerin fiyatı 228-270 lira arasında değişiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Etro gömleğinden sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Bosna gezisinden Şamil Tayyar’ın Star Gazetesi’ndeki köşesine yansıyan, “Etro değil yerli Lacoste... Ben yerli Lacoste takılıyorum. Bu çok önemli. Tekrar ediyorum yerli Lacoste... Bitlis malı. Orada üretilir doğru dışarıya gider. Arasında çok fiyat farkı vardır” konfeksiyon sektörünün gündemine oturdu.
Başbakan’ın, “Etro ve Lacoste arasında çok ciddi fiyat farkı var” demesinin ardından gözler bu iki markaya çevrildi. Lacoste, 75 yıllık bir Fransız marka. Markanın Türkiye’deki üretim ve dağıtım hakları Eren Holding’e ait. Eren Ailesi’nin kökleri Bitlis’e uzanıyor. Bitlis’te bir ilk öğretim yaptıran ve üniversite yatırımı devam eden Eren Ailesi, memleketleri Bitlis için pek çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor, ancak orada üretimleri bulunmuyor.

Çorlu’da ortak üretim

Eren Holding’de perakende kolunu yöneten Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eren, Bitlis’te konfeksiyon üretimleri olmadığını belirterek, “Lacoste’un ürünlerinin bir kısmı, Fransız tekstil firması Devanlay SA ve Eren Grubu ortaklığıyla Çorlu’da kurulan Devanlay-Eren Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretiliyor” dedi.

Üst gelir grubu giyer

Tenis sporuyla özdeşleşen Lacoste, Avrupa’da ‘orta üst’ gelir grubuna hitap etse de, Türkiye’de çoğunlukla üst gelir grubundan müşterilere sahip. Mehmet Eren de bu bilgiyi doğrulayarak, “Pek çok dünya lideri Lacoste giyer. Türkiye’de de Cumhurbaşkanı, Başbakan, işadamları, gazeteciler, sporcular giyer. Konforlu olduğu için tercih edilen bir marka” diye konuştu.

228-270 TL arası

Başbakan Erdoğan’ın Etro ile arasında çok fiyat farkı olduğunu söylediği Lacoste gömleklerin fiyatı 228-270 lira arasında değişiyor. Markanın tişörtlerinin fiyatı 120-220 aralığında. Kılıçdaroğlu’nun çok konuşulan gömlek markası İtalyan Etro’da ise fiyatlar 375-595 TL aralığında yer alıyor.

Burberry’yi de getirdi

1969 yılında tekstil sektörüyle ticari yaşamına başlayan; kağıt, ambalaj, çimento, enerji, turizm, tekstil ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Eren Holding’in aktiflerinin büyüklüğü 2.5 milyar dolar. Lacoste’un Türkiye’de 42, Rusya, BDT ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinde 34 mağazası bulunuyor. Lacoste dışında perakendede Burberry, Swatch, Calvin Klein Watches, Occasion markalarıyla faaliyet gösteren Eren’in toplam 146 mağazası ve 571 çalışanı bulunuyor.

Ramsey ve Aydınlı’dan Başbakan’a özel üretim

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı da olan Ramsey’in patronu Remzi Gür, “Biz 3-4 ayda bir koleksiyon hazırlayıp Başbakan’a göndeririz. O da içinden seçer ve alır. Başbakan’ın aldıklarını başkasına üretmeyiz. Başbakanımız tüm siyasetçiler gibi koyu renkleri tercih ediyor” demişti. Tayyip Erdoğan’ın bir başka aile dostu ise Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn markalarını Türkiye’de temsil eden Aydınlı Group’un sahibi Mustafa Şevki Kavurmacı. Kavurmacı da koleksiyon hazırlamak için seçtikleri ancak üretimde kullanmadıkları özel kumaşlardan Başbakan Erdoğan için takım
elbiseler hazırlatıyor.

Kılıçdaroğlu’nun Etro’sunu Beymen’de Erto diye aradılar

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği CHP’nin 33’üncü Olağan Kurultayı’ında giydiği Etro gömlek, ‘pahalı’ tartışması yarattı. Türkiye’de sadece Beymen’lerde satılan İtalyan Etro gömleklerinin fiyatı 375-595 TL arasında değişiyor. Kılıçdaroğlu’nun giymesiyle Türkiye’de bilinirliği ciddi oranda artan markaya talep de arttı. Beymen çalışanları, Etro yerine ‘Erto’ gömlek almak isteyen çok sayıda kadın ve erkek olduğu bilgisini verdi.

Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde