Bırakın kel kalsın!

Bırakın kel kalsın!

Artık kel erkekler daha çok beğeniliyor. Birçok kadın için eşinin kel olması, güzel bir durum.

Bırakın kel kalsın!
16px
24px
02.01.2010 11:18
ABONE OLgoogle

Saç ektirip ektirmemek size kalmış ama beğenilmemekten korkuyorsanız, endişe etmeyin. Bırakın kafanız kel kalsın, böyle daha fazla popüler olursunuz.  
 
Michael Jordan ve Bruce Willis gibi ünlüler de keller kervanına katılanlar arasında. Saçlarınızı kaybederseniz, iyi bir tavsiye için nereye yöneleceksiniz?

Maalesef, internette yer alan bilgilerden çoğu size solüsyon satmaya çalışan şirketlerden geliyor. Ancak, "Askmen.com" isimli sitede yer alan haberde, kelliği nasıl kabul edeceğinizle ilgili 5 aşama yer alıyor. İşte bu aşamalar:

Kellik hasarını değerlendirin: Telly Savalas'ın canlandırdığı Kojak gibi dedektif olun ve saç dökülmesinin ne anlama geldiğini öğrenin. Diğer insanlar da saçlarının dökülmesinden bahsediyor mu? En son çektirdiğiniz fotoğrafta saçınızın ne kadar seyrekleştiğini görünce şok mu geçirdiniz? Başınızın tepesi burnunuz gibi güneş yanığı oldu mu? Eğer bu sorulardan herhangi biri için cevabınız "Evet" ise saçlarınız dökülüyor demektir.

Saçlarınızın dökülmek zorunda olduğunu kabul edin: Saçlarınızı 20'li ya da 30'lu yaşlarda kaybetmeye başladıysanız, bu kötü bir durum olabilir. Ölümcül bir hastalığınız yoksa, 5 aşamadan geçeceksiniz:

İnkar: "Aynadaki başka biri olmalı. Benim gibi görünmüyor. Ben daha gencim."

Öfke: "Niçin benim gibi yakışıklı birinde kellik oluştu?"

Pazarlık: "Allah'ım lütfen saçlarımın dökülmesini önle."

Depresyon: "Hayatım bitti. Asla saçlarımı geri getiremeyeceğim."

Kabullenme: "Daha kötüsü olabilirdi. Halen iki kolum ve iki bacağım var."

Hayatta saçın ayrıcalık olduğunun, hak olmadığının farkına varın.

Kelleşen saçlarınızı örtmeyin: Eğer dökülen saçlarınızı saklamayı, çoğaltmayı ya da örtmeyi düşünüyorsanız, bunun hakkında iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Daha fazla ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Kafanızın yanından ve arka tarafından alınan saçların tepeye nakledilmesi işlemi pahalı, acı vericidir ve ayrıca sonsuza kadar yara izi bırakabilir. Yarım peruk ve ek takma saçlar da ucuz değil.

Daha yaşlı erkekler için bu çözümler sosyal açıdan kabul edilebilir görünüyor. William Shatner, başının üstündeki yarım peruğuyla saçları varmış gibi rol yapıyordu. Elton John dünya barışı hakkında şarkı söylüyordu, ancak başının tepesinde kellikği parıl parıldı.

Genç erkeklerde ise durum değişiyor. Bu tarz çözümler onları komik duruma düşürebiliyor. Laurence Fishburne'ü ek takma saçlarla ya da Woody Harrelson'un yandaki saçlarını uzatıp saç çıkmayan bölgeyi kapattığını düşünebiliyor musunuz? Annenizin lafını dinlemeyin ve peruklarınızı fırlatıp atın.

Başınızı tıraş edin: Michael Jordan gibi olun. Top oynama zamanı, sadece bunu yapın. Kendinizi eşinizin, arkadaşlarınızın, ailenizin şaşkın bakışlarına hazırlayın. Ancak, siz de kaç kişinin yeni halinizi görünce öveceğine inanamayacaksınız.

Berberlerin kullandığı elektrikli makasla işe başlayın. Tıraş jeliyle başınızı köpürtün, en iyi tıraş sonucu için düzenli olarak satın aldığınız tıraş bıçağını kullanın. Üstten başlayın sırayla aşağıya doğru tıraş edin. Küçük bir el aynasıyla saçınızın arkasına ne yaptığınıza bakın. Kel kafanızı tıraş etmek sadece birkaç dakikanızı alır. Bunu her gün yapmaya gerek yok, haftada iki ya da üç kez tıraş etmeniz yeterlidir.

Uygun bakım yapın: Kafanıza yüzünüz gibi bakım yapın. Saç kesimine ve şampuanlara harcayacağınız tüm parayı düşünün. Kafanızı normal sabun yerine aloe içeren nemlendirici sabunla yıkayın. Her banyodan sonra başınıza kaliteli, renksiz ve kokusuz nemlendirici krem uygulayın. Gözenekleri tıkamayan bir krem olmasına dikkat edin. Yaz aylarında güneş yanığından kaçınmak için en az 15 faktörlü bir nemlendirici bulun. Kışın ise soğuk havalarda başınızın sıcaklığını korumak için ılık bir şapkaya ihtiyacı olacağını unutmayın.

Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde