Bir zamanlar en seçkin yerdi, şimdi konut satışları durdu!

Bir zamanlar en seçkin yerdi, şimdi konut satışları durdu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışıyla birlikte çevrede yaşanan gürültü kirliliği, OHAL’in devam etmesi ve Türkiye’de yaşanan terör olayları, vatandaşların ileriye dönük yatırımlar yapmasını ertelemesine neden oluyor.

Bir zamanlar en seçkin yerdi, şimdi konut satışları durdu!
16px
24px
24.10.2016 15:39
ABONE OLgoogle

Sarıyer’in en seçkin semtlerinden biri olan Zekeriyaköy de bu gelişmelerden nasibini aldı. Lüks konutlarla yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı alıcılar çekingen davranıyor. Bu nedenle devam eden projelerdeki satışların ciddi anlamda etkilendiği emlakçılar tarafından ileri sürülüyor.

Zekeriyaköy’de yaşayanların köprü isyanı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hizmete açılmasıyla birlikte yoğun bir gürültü kirliliği ile karşı karşıya kalan bölgedeki vatandaşlar isyan ediyor. 3. köprüyle birlikte kendilerine uykunun haram olduğunu vurgulayan bölge halkı, “Biz buraya huzur bulmak için yerleştik. 3. köprü ile birlikte ağır tonajlı kamyon ver tırların geçişi sırasında çıkan gürültü tüm huzurumuzu kaçırdı. Kamyonlar sanki beynimizin içinden geçiyor gibi oluyor. Biz uyuyamadığımız gibi çocuklarımız da uyuyamıyor. Camları bile açamıyoruz. Böyle giderse Zekeriyaköy’u terk edeceğiz” şeklinde konuşuyor.

Projelerin satışları durdu

Bölgedeki dev projeleri değerlendiren ve satışları neredeyse durma noktasına geldiğini ileri süren bazı gayrimenkul firma yetkilileri, “3. köpür açıkçası projeleri vurdu. Satışlar büyük orandan düşmüş durumda. Firmalar 3. köprü ve bağlantı yollarını ulaşım açısından avantaj gösteriyorlar ancak yaşam kalitesinin düşmesinin görmezden geliyorlar. Yaşanan sorunların çözümü için yapılan girişimlerde de bir sonuç alınamıyor. Zekeriyaköy’de huzur yerine huzursuzluğa bıraktı. Temiz hava, sessizlik ve sakinlik geçmişte kaldı” şeklinde ifadeler kullandı.

Milyonluk konutlarla satış yapmak isteyen firmalar, çevresel, sosyal ve kültürel yaşamı dikkatte almadan projeler ürettikleri, geneli değil bireysel düşünceleri taşıdıkları için burada yaşayacak insanların ileride yaşayacakları sorunlara kapı aralıyorlar.
Sarıyer Postası

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde