Bir zamanlar Koç ve Sabancı’nın ortak olduğu banka hangisi?

Bir zamanlar Koç ve Sabancı’nın ortak olduğu banka hangisi?

İki girişimci tarafından kurulan bankaya 1976’da merhum Vehbi Koç ortak oldu. Bir süre sonra bankada merhum Sakıp Sabancı’nın da yüzde 20 hissesi olduğu ortaya çıktı.

Bir zamanlar Koç ve Sabancı’nın ortak olduğu banka hangisi?
16px
24px
27.02.2017 08:42
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz hafta yılın ilk büyük hisse satışı operasyonu gerçekleşti. Garanti Bankası’nın çoğunluk hissesine sahip İspanyol finans devi BBVA, Doğuş Grubu'ndaki yüzde 9.95 hisseyi satın aldı.

3,3 milyar liralık bu satışla BBVA’nın Garanti’deki payı yüzde 49.8 oldu. Geri kalanı ise borsada işlem görüyor.

Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hisseleri 3.3 Milyara sattı

Türk ekonomisinde büyük yeri olan Garanti Bankası’nın özel bir önemi daha var. Türkiye’nin önemli ekonomik güçleri Koç ve Sabancı aileleri ilk kez bu şirkette ortaklık yaptılar...

Temeli Ankara'da atılmıştı: 71 yıllık Garanti İspanyolların oldu

Garanti Bankası’nda...

1946’da Mahmut Nedim İrengün ve Halil Naci Mıhçıoğlu isimli iki girişimci tarafından kurulan bankaya 1976’da merhum Vehbi Koç ortak oldu.

Bir süre sonra bankada merhum Sakıp Sabancı’nın da yüzde 20 hissesi olduğu ortaya çıktı. İki grup bankadaki hisselerini artırma kararı aldı.

Garanti Bankası’nın yüzde 35’i Sabancı’nın, yüzde 62’si ise Koç Grubu’nun oldu. Bir süre sonra Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı hisselerini Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk’e devretti. Garanti, Koç ve Sabancı’nın ortak olduğu ilk şirket olarak tarihe geçti.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde