Bir yıl içinde Anka'nın motoru da Türk olacak

Bir yıl içinde Anka'nın motoru da Türk olacak

'Alman motor' dışında tamamıyla Türk yapımı olan Anka için Tusaş, motor çalışmalarına başladı.

Bir yıl içinde Anka'nın motoru da Türk olacak
16px
24px
18.07.2010 11:14
ABONE OLgoogle

Motor testlerin bir yılda tamamlanıp yerli motorun takılması planlanıyor

SAVUNMA Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türk İnsansız Hava Aracı Anka'nın, ilk uçuşunu eylül ayında gerçekleştireceğini söyledi.

Murad Bayar, Anka'nın özgün bir tasarım olduğunun altını çizerken, sadece Almanya'dan alınan motoru dışında, tümüyle yerli üretim olduğunu vurguladı.

TEI'nin (TUSAŞ Motor Sanayi) yerli bir uçak motoru üzerinde çalışmalara başladığının da altını çizen Bayar, testlerin de 1 yıl içinde  başlayacağını kaydetti. Bayar TEI'nin çalışmalarını tamamlamasının ardından Anka'lara yerli motor takılacağını söyledi. Anka'nın sınıfında, ABD yapımı Predator ile İsrail yapımı Heron'un bulunduğunu belirten Bayar, Anka'nın birçok  açıdan, Predator ve Heron'dan daha üstün özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti. Birçok ülkenin Anka ile ilgilendiğini de ifade eden Bayar, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

SİLAH DA TAKILABİLECEK

Murad Bayar, daha ilerideki aşamalarda, kıtalar arası menzile sahip stratejik araçlar üzerinde çalışmalar yapabileceklerini de vurguladı. Yetkililer, prototipte bulunmamasına rağmen, Anka'ya ileride silah da takılabileceğini çünkü buna uygun bir kapasitesinin bulunduğunu belirtiyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde