Bir vuruş için 120 Milyon Dolar lazım

Bir vuruş için 120 Milyon Dolar lazım

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçen yıl Tiger Woods’un vuruşuyla başlayan, büyük ses getiren turnuvadan aldıkları güçle 2022 Ryder Cup’a aday olduklarını söyledi

Bir vuruş için 120 Milyon Dolar lazım
16px
24px
15.10.2014 07:46
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz yıl Tiger Woods’un efsanevi vuruşuyla başlayan ve dünya basınında büyük ses getiren Avrupa Turu’ndan güç alan Türkiye, iki yılda bir düzenlenen Avrupa ve Amerika’nın en iyi 12’şer oyuncusunun katıldığı Ryder Cup’a aday oldu.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçen yıl düzenlenen organizasyonun büyük ses getirdiğini söyledi. Ağaoğlu, “Buradan aldığımız güçle Türkiye olarak 2022 Ryder Cup’a aday olduk” dedi.

Ryder Cup’ı ‘Golfün zirvesi’ olarak tanımlayan Ağaoğlu, “Avrupa’da herkes bizden bahsediyor. Ryder Cup adaylığımızı açıkladıktan sonra her kesimden destek aldık. 7 ülke arasında en yüksek şansı olan ülkelerden biriyiz” diye konuştu. Dünyada seyahat eden 60 milyon golf turisti olduğunu ve bunun sadece 135 bininin Türkiye’ye geldiğini aktaran Ağaoğlu, “Türkiye golf için Akdeniz çanağındaki en iyi adreslerden biri. Golfteki kapasitemizi artırırsak turizm hareketliliğimizi de 12 aya kolaylıkla çıkarabiliriz” dedi. 

KASIMDA YÜZDE 100 DOLULUK SAĞLANDI 

ETS tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy da golfle birlikte turizm hareketliliğinin 12 aya yayıldığını söyledi. Geçen yılki etkinliğin Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayan Ersoy, üçüncü ayağı 13-16 Kasım arasında Antalya Belek’te gerçekleşecek Avrupa Turu’na ilginin yüksek olduğunu belirtti.

Ersoy “Bu yılki turnuvaya Tiger Woods’un katılmamasına rağmen ilgi çok yüksek. Odalarımız yüzde 100 doldu. Ayrıca hem otel hem de oyun fiyatlarımız yüzde 25 arttı. Turnuva nedeniyle diğer otellerin de doluluk oranlarının yüzde 80’leri geçtiği bilgisini aldık” dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ 78 İSİM KATILACAK 

13-16 Kasım’da Belek’te düzenlenecek Avrupa Turu’nun üçüncü ayağına geçen yılın şampiyonu Fransız Victor Dubuisson’un yanı sıra eski dünya 1 numarası Lee Westwood, bu yılın Amerika Açık Şampiyonu Alman Martin Kaymer, kariyerinde 27 şampiyonluğu bulunan İspanyol Sergio Garcia gibi dünyaca ünlü 78 isim katılacak. Organizasyonda toplam 7 milyon dolar ödül dağıtılacak.

TURNUVAYI 12 BIN KIŞI IZLEYECEK

Mehmet Ersoy, geçen yıl 8 bin 600 kişinin izlediği turnuvaya bu yıl 12 bin seyirci beklediklerini söyledi. Ersoy gelecek yılki hedefin ise 18 bin seyirci olduğunu açıkladı.

120 MİLYON DOLAR LAZIM 

Ryder Cup için 120 milyon dolarlık bir oganizasyon bütçesi gerektiğini anlatan Ağaoğlu, bunun 30 milyon dolarının Spor Toto’dan, kalan kısımının ise sponsorlar yoluyla sağlanacağını ifade etti. Ağaoğlu, “Eğer bu organizasyonu Türkiye’ye getimeyi başarırsak Türkiye golfte bir marka haline gelir. Ve ülke turizmine katkısı organizasyon bütçesinin iki katını geçer” dedi. Ağaoğlu, Ryder Cup gelirse Belek’teki yatak kapasitesinin 80 bine çıkarılacağını kaydetti.
Ünsal Ereke/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde