Bir tur operatörü daha iflas etti

Bir tur operatörü daha iflas etti

Goldtrail Holiday'in iflas etmesi Fethiye'deki yaklaşık 200 turisti geceyi sokakta geçirme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Bir tur operatörü daha iflas etti
16px
24px
17.07.2010 17:54
ABONE OLgoogle

Türkiye ve Yunanistan'a turlar düzenleyen "Goldtrail" adlı İngiliz tur operatörü firma, yaklaşık 16 bin müşterisi tatildeyken iflas etti.

İngiliz Sivil Havacılık Kurumundan (CAA) yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Surrey kentinde faaliyet gösteren firma, uzun süredir mali sıkıntı yaşıyordu.

CAA, "Goldtrail" firmasıyla seyahat eden ve şu anda İngiltere dışında bulunan kişilerin, tatil bitimlerinde ülkelerine dönmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptığını bildirdi. Sivil Havacılık Kurumu ayrıca, Türkiye'den döneceklerin uçuşlarında bir değişiklik olmayacağını, ancak Yunanistan'dan seyahat edecek kişilerin uçuşlarını değiştirmek zorunda kalabileceğini, bu nedenle yolcuların seyahat edecekleri havaalanlarındaki yetkililerden bilgi almalarını tavsiye etti.

Henüz tatile çıkmamış ancak Goldtrail ile Türkiye ve Yunanistan'a seyahat rezervasyonu yaptıranların ise seyahat acenteleriyle irtibata geçmeleri önerildi.

Firmanın, yaz tatili döneminde iflas etmesi nedeniyle birçok yolcunun mağdur duruma düşmesinden endişeleniliyor. CAA'nın bunu önlemek için gerekli önlemleri almaya çalıştığı kaydedildi. 

200 TURİST SOKAKTA GECELEYECEK

İngiliz tur şirketi Goldtrail Holiday'in iflas etmesi Fethiye'deki yaklaşık 200 turisti geceyi sokakta geçirme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

İngiliz Goldtrail Holiday firmasının iflas ettiğini açıklaması başta Türkiye'dekiler olmak üzere tatilini bu şirketle planlayan turistlerin bulunduğu ülkelerde endişeye yol açtı. Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Fethiye ve Ölüdeniz'e Goldtrail Holiday ile gelen yaklaşık 200 turistin otellerinden çıkarılmasına başlandı. Geceyi sokakta geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan turistler duruma çare ararken otel işletmecileri ise tur operatörlerinden para alamayacakları için turistleri otelde
tutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Turistlere kendi paralarıyla otelde kalmaya devam edebileceklerini bildiren otellerden biri de Ölüdeniz beldesinde bulunan Litera Fethiye Relax adlı otel. Otel sahibi Feridun Karataş, "Goldtrail Holiday'in batması ile burada kalan kişilerin ücretini alabileceğiz kimse kalmadı. Bu durumda bu kişileri burada misafir etmemiz mümkün değil. Çünkü içecekleri her sudan yiyecekleri yemeğe kadar biz ödemiş oluruz. Şu anda kendi ceplerinden para öderlerse burada kalmaya devam edebilirler, yoksa bu gece onları otele alamayacağız. Şu an biz de Goldtrail Holiday ile kalanların bulunduğu yaklaşık 35 oda bulunuyor" dedi.

İflas eden Goldtrail Holiday ile tatile gelen ve şu anda otelin önünde ellerinde valizlerle bekleyen turistler ise ne yapacaklarını bilemiyorlar. Mağdur olan turistlerden Christy Fredrick, "Ailemden para bulmaya çalışıyorum. Geceyi sokakta geçireceğim galiba, tatilim mahvoldu" şeklinde konuştu.
Yine mağdur olan turistlerden Helen Croker ise, "Buraya tatil için dün geldim. Paranın hepsini ödemiştim ama bugün şirketin battığını öğrendim. Bu otelin hatası değil, şirketin hatası. Paramı geri istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kendi ceplerinden otel parasını ödeyerek geceyi sokakta geçirmekten kurtulan bazı turistler olsa da çoğunluğu şu an için ne yapacağını bilmiyor ve gece dışarıda kalma tehlikesiyle karşı karşıya oldukları belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde