Bir tuhaf sansür kararı: Haber tamam ama tweet...

Bir tuhaf sansür kararı: Haber tamam ama tweet...

'Metro Turizm’de 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismar' başlıklı habere kısmi sansür kararı geldi.

Bir tuhaf sansür kararı: Haber tamam ama tweet...
16px
24px
11.04.2018 08:06
ABONE OLgoogle

Haberin linkine 'güncel olup, kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıdığı' gerekçesiyle sansür getirilmezken, haberle aynı başlığı taşıyan tweet ise yine aynı mahkemenin kararıyla 'kişilik haklarına saldırı' iddiasıyla sansürlendi.

Metro Turizm'le ilgili haber sitelerinde yer alan "Metro Turizm’de 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismar" başlıklı habere sansür talebinde bulundu.

Talebi karara bağlayan İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, ilginç bir karara imza atarak habere değil haberin başlığını taşıyan tweete sansür kararı aldı. 

Kararda, "5651 Sayılı kanunun internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanunun 9. Maddesindeki düzenleme doğrultusunda erişimi
engellenmesi istenen linkler incelendiğinde; haberin güncel olup, kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıdığı Anayasamızda güvence altında olan basın ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kanaatine varıldığından talebin reddine, Twitter internet sitesinde yer alan yazıların ise kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu anlaşıldığından Twitter adresinde yayınlanan yazılar yönünden talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur" denildi.

Yani mahkeme bir çocuğun istismara uğramasına ilişkin haberimizin sansüre konu olmasını reddederken, aynı içerikli tweet ise tuhaf bir şekilde "kişilik haklarına saldırı" olarak değerlendirildi.

İşte ilgili haber:

Yine Metro Turizm yine sapık muavin! 10 yaşındaki ilkokul öğrencisini istismardan tutuklandı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde