Bir siyanürle intihar vakası daha! 21 yaşında öğrenci

Bir siyanürle intihar vakası daha! 21 yaşında öğrenci

Sakarya’nın Erenler ilçesinde, kimya bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mehmet Ali Çetin, siyanür içerek intihar etti.

Bir siyanürle intihar vakası daha! 21 yaşında öğrenci
16px
24px
05.12.2019 20:09
ABONE OLgoogle

Olaya ilişkin araştırma yapan ekipler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın satışlarının yasaklandığını açıklamasına rağmen, intihar eden gencin siyanürü bir internet sitesinden satın aldığını belirledi.

İstanbul Fatih'te 4 kardeşin siyanürle intihar etmesinin ardından Antalya'da bir baba, eşi ve çocuklarıyla birlikte siyanür içerek intihar etmişti. Son olarak Bakırköy'de yaşayan bir kuyumcunun siyanürle intihar ettiği haberi gelmişti.

Siyanürle intihar vakalarındaki artış tartışılırken, bir acı haber de Sakarya'dan geldi.  İstanbul’da bir siyanür cinneti daha! İş adamı, eşi ve çocuğunu zehirleyip intihar etti

Sakarya Üniversitesi Kimya Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Ali Çetin, Sakarya’nın Erenler ilçesi Hacıoğlu Mahallesi'nde siyanür içerek intihar etti. 

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Çetin’den bir süredir haber alamayan ailesi evine gitti.

Ailesi tarafından cansız bedeni bulunan Çetin’in cesedinin AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerince incelenmesinin ardından siyanür içerek intihar ettiği öğrenildi.

İNTERNET SİTESİNDEN SATIN ALMIŞ

Yapılan incelemelerde şahsın siyanürü bir içeceğe karıştırarak içtiği belirlendi.

Olayla ilgili araştırmalarını derinleştiren ekipler, Çetin'in yaşamına son verdiği siyanürü bir alışveriş sitesi üzerinden aldığı belirlendi.

3 SAĞLIK PERSONELİ VE AMBULANS KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan, ihbar üzerine olay yerine gelen 3 sağlık personeli, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amacı ile ambulans ile birlikte karantinaya alındı. AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler ekiplerinin sağlık ekipleri ve ambulansın karantinaya alındığı bölgede arama çalışmaları başlattı.  Peşpeşe gelen üzücü haberlerden sonra siyanürün halka satışı yasaklandı

SATIŞI YASAKLANMIŞTI

Art arda gelen ölümlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlık tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle halka, piyasa ve internet ortamında siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışı yasaklanmıştı. Alınan karar Resmi Gazete’de de yayımlanmıştı İ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde