Bir rezidansta daha işçi ölümü

Bir rezidansta daha işçi ölümü

Kadıköy Kozyatağı'nda bir rezidans inşaatında 14. kattaki iskelenin çökmesi sonucu demir ve kalasların üzerine düşen 22 yaşındaki işçi Sezer Karakaş'ın hayatını kaybetti.

Bir rezidansta daha işçi ölümü
16px
24px
24.10.2014 13:01
ABONE OLgoogle
Kadıköy Kozyatağı'nda bir rezidans inşaatında 14. kattaki iskelenin çökmesi sonucu demir ve kalasların üzerine düşen 22 yaşındaki işçi Sezer Karakaş'ın hayatını kaybetti. Ölüm haberi üzerine işçinin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Olay, Kozyatağı Değirmen Sokakta’ki Genç Yapı Ltd şti ve Oran İnşaat Konsorsiyum’unun rezidans inşaatında saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre işçiler işe başladıktan kısa bir süre sonra yüksek bir gürültü duyuldu.

Sesler üzerine inşaattan çıkan işçiler inşaatın 14’üncü katındaki iskeleden çelik direklerin ve kalas denilen tahta parçalarının düştüğünü gördü.

Parçaların düştüğü yere giden işçiler bir arkadaşlarının malzemelerin altında kaldığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, işçinin öldüğünü belirledi. Ölüm haberi işçileri yasa boğdu. İşçiler şantiye bahçesinde ağlamaya başladı. Bazılarının kendinden geçtiği görüldü.

Polis ölümle sonuçlanan olayla ilgili çalışma başlattı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından sonra işçinin cenazesi tabuta kondu. Talihsiz işçinin cenazesini arkadaşları, cenaze aracına kadar taşıdı. Cenaze Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesinin morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilglili soruşturması devam ediyor.

'2 gün önce uyardık'

KADIKÖY Kozyatağı’ndaki rezidans şantiyesinde bir işçinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olayı değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Daha 2 gün önce bölgedeki inşaat firmalarının temsilcileri ve yapı denetim şirketleri ile toplantı yaptık. Şantiye ve çalışan güvenliği konusunda uyardık. Ama görünüyor ki bu olayların sonu gelmiyor. Belediye olarak bizim yetki alanımız sınırlı. İşçi güvenliği için ciddi yaptırımların olduğu bir düzenleme şart” dedi. Kadıköy Kozyatağı’ndaki şantiyede meydana gelen facia sonrası olay yerine giden Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp ise izlenimlerini şöyle aktardı; “ Şantiyede yeni bir sistem kullanıldığı söyleniyor. Malzeme aktarılmasını sağlayan çelik bir platform var. Bu platformun 13. kattan aşağıya düşmesiyle  işçinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Şimdi bu sistemi satan ve kuran firmayla görüşülecek. Bana verilen bilgilere göre kaza saatinde şantiyede iş güvenliği uzmanı ve şantiye şefi bulunuyormuş.” Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde